Αναφορά Power BI: Δημιουργία ανθεκτικότητας

8
Αναφορά Power BI: Δημιουργία ανθεκτικότητας

– Διαφήμιση –

Λόγω της πανδημίας, των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας και του πληθωρισμού, οι περισσότερες επιχειρήσεις γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να οικοδομήσουμε έναν ανθεκτικό οργανισμό. Ωστόσο, η εφαρμογή αυτής της συνειδητοποίησης μπορεί να είναι πολύ πιο περίπλοκη. Μόνο 57% των εταιρειών αναφέρουν ότι αισθάνονται έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια ξαφνική διακοπή των λειτουργιών τους. Οι εταιρείες που βασίζονται σε δεδομένα είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις από τον μέσο όρο, με το 82% να έχει πραγματικά αξιοσημείωτα οφέλη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ενώ τα δεδομένα είναι κρίσιμα, ο όγκος των δεδομένων που παράγουν οι περισσότερες επιχειρήσεις μπορεί να είναι συντριπτικός. Εργαλεία όπως το Power BI Reporting συνδυάζουν δεδομένα από πολλές πηγές σε ευέλικτες και εύπεπτες αναφορές. Αυτές οι αναφορές διευκολύνουν την ομάδα σας να κατανοήσει βασικούς τομείς, όπως τις προτιμήσεις των πελατών, ώστε να λαμβάνει γρήγορες, ανταποκρινόμενες αποφάσεις. Υποστηρίζουν επίσης προγνωστικές αναλύσεις που μπορούν να βοηθήσουν την εταιρεία σας να προγραμματίσει εκ των προτέρων και να προβλέψει κινδύνους και ευκαιρίες ανάπτυξης.

Προσδιορίστε τι θέλει ο πελάτης σας τώρα

Προτού μπορέσετε να προχωρήσετε με τον σχεδιασμό για το μέλλον, πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι πωλήσεις και οι σχέσεις με τους πελάτες της εταιρείας σας παραμένουν ισχυρές τώρα. Το πρώτο στάδιο για την αντιμετώπιση μιας κρίσης είναι απλώς η επιβίωση. Οι Αναφορές Power BI μπορούν να σας βοηθήσουν να ρίξετε μια ολοκληρωμένη ματιά στα δεδομένα των πελατών σας και να κατανοήσετε τι θέλουν οι πελάτες σας αυτήν τη στιγμή. Αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε γρήγορες αποφάσεις που μπορούν να εξασφαλίσουν ότι η επιχείρησή σας θα συνεχίσει να ευδοκιμεί.

Προβλέψτε τι θα θέλει ο πελάτης σας

Μια μεγάλη διαταραχή στις λειτουργίες της επιχείρησής σας είναι επίσης μια σημαντική ευκαιρία για ανάπτυξη. Η ανάλυση δεδομένων μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να κάνει ακριβείς προβλέψεις σχετικά με το τι θα θέλουν οι πελάτες σας στο μέλλον και πώς η ίδια η διακοπή μπορεί να επηρεάσει τις προτιμήσεις τους. Ορισμένες διακοπές, όπως η πανδημία COVID-19, θα έχουν δραστικό αντίκτυπο στη συμπεριφορά των αγοραστών. Άλλα, όπως ένα πρόβλημα με έναν από τους βασικούς προμηθευτές σας, δεν θα έχουν μεγάλη σημασία για τους πελάτες σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η χρήση αναφορών δεδομένων για την έγκαιρη πρόβλεψη αυτών των αλλαγών σάς επιτρέπει να λαμβάνετε αποφάσεις σχετικά με αλλαγές προϊόντων ή ανάπτυξη νέων προϊόντων που θα σας επιτρέψουν να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις καμπάνιες μάρκετινγκ για να επισημάνετε συγκεκριμένες λειτουργίες που μπορεί να ταιριάζουν περισσότερο με τις τρέχουσες ανάγκες των πελατών σας.

Αναλύστε τους τρέχοντες δυνητικούς πελάτες και επεκτείνετε για να προσελκύσετε περισσότερους

Όσο περισσότερους πελάτες μπορεί να προσελκύσει η επιχείρησή σας, τόσο περισσότερες επιλογές έχετε σε μια κρίση. Μια καταστροφή ή μια διαταραχή είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για να κάνετε επιχειρηματικές προσαρμογές που μπορούν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη. Το Power BI Reporting επιτρέπει στην ομάδα σας να αναλύει τα δεδομένα των πελατών σας και των υποψήφιων πελατών για να κατανοήσει ακριβώς ποιοι είναι οι τρέχοντες δυνητικοί πελάτες σας και ποιες άλλες ομάδες μπορεί να ενδιαφέρονται για την επωνυμία σας. Στην ιδανική περίπτωση, τόσο οι νέοι όσο και οι υφιστάμενοι υποψήφιοι πελάτες θα ενδιαφέρονται για την εταιρεία σας και θα μπορείτε να αυξήσετε τη βάση πελατών σας. Ωστόσο, αυτή η επέκταση παρέχει επίσης ένα μαξιλάρι σε περίπτωση που μια ομάδα δυνητικών πελατών χάσει το ενδιαφέρον της για την επωνυμία ή το προϊόν σας.

Παρακολούθηση των αναγκών των εργαζομένων και των σημείων πόνου

Ενώ ένας ανθεκτικός οργανισμός μπορεί να χειριστεί τον κύκλο εργασιών των εργαζομένων, οι ηγέτες των επιχειρήσεων γνωρίζουν επίσης ότι ο κύκλος εργασιών είναι δαπανηρός και ενοχλητικός. Η λεγόμενη Μεγάλη Παραίτηση (στην οποία σχεδόν 4 εκατομμύρια εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τις εργασίες τους το μήνα το 2021), τόνισε τη σημασία της διατήρησης των εργαζομένων. Οι Αναφορές Power BI μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τι μπορεί να απογοητεύει τους υπαλλήλους σας ή πού έχουν ανεκπλήρωτες ανάγκες. Αυτές οι πληροφορίες επιτρέπουν στον οργανισμό σας να εντοπίσει προβλήματα που θα μπορούσαν να απομακρύνουν τους καλούς υπαλλήλους, ώστε να μπορείτε να κάνετε αλλαγές για να αποτρέψετε την περιττή εναλλαγή.

Οι αναφορές δεδομένων σάς βοηθούν επίσης να αποφασίσετε πώς να παρέχετε την καλύτερη εκπαίδευση για να βοηθήσετε την ομάδα σας να προσαρμοστεί. Οι κρίσεις είναι εγγενώς απρόβλεπτες, επομένως η εκπαίδευση θα πρέπει να επικεντρώνεται στο πώς να παίρνετε γρήγορες αλλά καλά αιτιολογημένες αποφάσεις. Οι υπάλληλοί σας πρέπει να είναι σε θέση να εμπιστεύονται την εταιρεία, ώστε να αισθάνονται εξουσιοδοτημένοι να προτείνουν δημιουργικές λύσεις όπου χρειάζεται. Οι αναφορές δεδομένων σας μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε πράγματα όπως το είδος των γρήγορων αποφάσεων που μπορεί να χρειαστεί να λάβει κάθε τμήμα. Η παροχή στους υπαλλήλους σας πρόσβαση στα εργαλεία Power BI διασφαλίζει επίσης ότι θα έχουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να λάβουν αυτές τις αποφάσεις άνετα.

Συνδέοντας κουκκίδες μεταξύ του πελάτη και της επιχειρηματικής ανάπτυξης

Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση μιας μακροχρόνιας σχέσης που διαρκεί παρά τις αλλαγές και τις διακοπές. Από τους πελάτες που αναφέρουν ότι εμπιστεύονται μια επωνυμία, το 88% θα κάνει μια επαναλαμβανόμενη αγορά και το 62% θα αγοράσει σχεδόν αποκλειστικά από αυτήν την εταιρεία.

Για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, οι εταιρείες πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν καλές προθέσεις και ότι έχουν την ικανότητα να εκπληρώνουν αξιόπιστα αυτές τις προθέσεις. Αν και είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί άμεσα η εμπιστοσύνη, τα δεδομένα ερευνών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες αξιολογούν μια επωνυμία σε παράγοντες όπως η διαφάνεια και η αξιοπιστία συσχετίζονται ισχυρά με την αφοσίωση στην επωνυμία. Οι Αναφορές Power BI σάς βοηθούν να αναλύσετε και να ερμηνεύσετε δεδομένα πελατών για να εντοπίσετε ευκαιρίες και να αυξήσετε την εμπιστοσύνη των πελατών. Αυτό θα πρέπει να είναι ένα ουσιαστικό μέρος της στρατηγικής σας ανθεκτικότητας, καθώς οι πελάτες που εμπιστεύονται μια επωνυμία είναι τρεις φορές πιο πιθανό να επιστρέψουν σε αυτήν την επωνυμία μετά από ένα λάθος.

Προτεραιότητα στις πρωτοβουλίες δαπανών

Η ανθεκτικότητα είναι πολύπλοκη και μπορεί να περιλαμβάνει την πραγματοποίηση σημαντικών αλλαγών στη δομή της επιχείρησής σας που μπορεί να προκύψουν με άλλους συμβιβασμούς. Για παράδειγμα, ένας ανθεκτικός οργανισμός θα πρέπει να έχει κάποιες απολύσεις ενσωματωμένες στα συστήματά του, όπως η χρήση πολλών εργοστασίων για την παραγωγή του ίδιου προϊόντος. Ωστόσο, αυτή δεν είναι απαραίτητα η πιο οικονομική επιλογή.

Οι ειδικοί συνιστούν μια αρθρωτή δομή για να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητα, στην οποία ορισμένα τμήματα μιας επιχείρησης μπορεί να αποτύχουν χωρίς να βλάψουν ολόκληρο τον οργανισμό. Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να κάνει την επικοινωνία λιγότερο αποτελεσματική. Επειδή υπάρχουν τόσες πολλές πτυχές για την αύξηση της ανθεκτικότητας της εταιρείας σας, μπορεί να είναι δύσκολο να δώσετε προτεραιότητα στις δαπάνες σε αυτόν τον τομέα.

Η αναφορά Power BI μπορεί να βοηθήσει. Τα καλά οργανωμένα δεδομένα σάς επιτρέπουν να προσδιορίσετε τους μεγαλύτερους κινδύνους και τις αδυναμίες της εταιρείας σας, καθώς και τις καλύτερες ευκαιρίες για ανάπτυξη. Αυτές οι πληροφορίες σάς βοηθούν να λαμβάνετε αποφάσεις σχετικά με το πού να κατευθύνετε τις δαπάνες για τον μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Η οικοδόμηση ενός ανθεκτικού οργανισμού μπορεί να είναι περίπλοκη, αλλά είναι απαραίτητη για την επιτυχία στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Τα εργαλεία αναφοράς Power BI βοηθούν την ομάδα σας να κατανοήσει τα δεδομένα σας για να διασφαλίσει ότι ο οργανισμός σας θα είναι σε θέση να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε διακοπή που αντιμετωπίζει. Επικοινωνήστε με τον ChristianSteven για να μάθετε περισσότερα για το δικό μας Χρονοδιάγραμμα αναφορών Power BI εργαλείο.

– Διαφήμιση –

Schreibe einen Kommentar