Η εξέλιξη της σχεδίασης εφαρμογών για κινητά

7
Η εξέλιξη της σχεδίασης εφαρμογών για κινητά

– Διαφήμιση –

UI/UX εφαρμογής για κινητά έχει διανύσει πολύ δρόμο. Με την εποχή της μηχανικής μάθησης να πλησιάζει, η επιβάρυνση της κωδικοποίησης μεταξύ των προγραμματιστών έχει σίγουρα μειωθεί, γεγονός που βελτίωσε την ταχύτητα σχεδίασης και μείωσε το χρόνο στην αγορά. Αλλά πώς αλλιώς έχει εξελιχθεί ο σχεδιασμός εφαρμογών για κινητά, ιδιαίτερα το UI/UX, με τα χρόνια, και πώς μπορεί μια εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών εκκίνησης, για παράδειγμα, να παραμείνει μπροστά από την ατέρμονη επανάσταση; Οι έμπειροι μας εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά θα σας ενημερώσει για τα μυστικά που έχει το 2023 και θα μας φέρει στο δρόμο:

1.Το μεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς είναι στη μόδα

Ρίξαμε μια ματιά σε μερικές από τις εφαρμογές για κινητά και τους ιστότοπους των κορυφαίων εμπορικών σημάτων στον κόσμο φέτος, όπως η Tesla, η Apple και άλλα παρόμοια, και παρατηρήσαμε ένα πράγμα: όλοι τείνουν να προσφέρουν μια πιο καθηλωτική εμπειρία, ειδικά όταν έρχεται σε μεγάλες γραμματοσειρές.

Πολλοί μεγάλοι παίκτες χρησιμοποιούν μεγάλες γραμματοσειρές ακόμη και για κείμενο, καθώς και άλλα στοιχεία όπως:

Άρα είναι καλύτερο το μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς ή είναι απλώς μια μόδα; Λοιπόν, αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι οι μεγαλύτερες γραμματοσειρές βελτιώνουν την αναγνωσιμότητα της εφαρμογής σας, κάτι που είναι πάντα εξαιρετικό για το UX.

2.Συμπεριλάβετε επιλογές σκοτεινής λειτουργίας

Ενώ η κριτική επιτροπή είναι ακόμα έξω σε αυτό, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία εδώ, ειδικά από την οπτική γωνία ενός προγραμματιστή, είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι η σκοτεινή λειτουργία είναι καλύτερη για την όρασή σας.

Για αυτόν τον λόγο συμβουλεύουμε κάθε εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών εκκίνησης που έρχεται σε εμάς για καθοδήγηση για να συμπεριλάβουμε μια λειτουργία εναλλαγής για εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών φωτός/σκότους. Καθώς ο χρόνος οθόνης αυξάνεται πάρα πολύ το 2023, αυτή η απλή προσαρμογή στη διεπαφή χρήστη μπορεί να κάνει θαύματα για την εφαρμογή σας.

3.Αποφύγετε την κύλιση παράλλαξης

Κάποια στιγμή, η κύλιση parallax ήταν όλη η οργή καθώς οι σχεδιαστές UI/UX εφαρμογών για κινητά προσπάθησαν να βελτιώσουν το παιχνίδι αισθητικής τους. Σίγουρα μπορεί να προσθέσει βάθος και να δημιουργήσει πιο συναρπαστική αφήγηση, αλλά το 2023 είναι η ώρα να σταματήσουμε την κύλιση παράλλαξης ή να την αποφύγουμε εντελώς.

Να γιατί:

  • Είναι έντασης πόρων και επομένως μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την απόδοση της εφαρμογής
  • Όταν εφαρμόζεται κακώς, περισσότερο σε εφαρμογές για κινητά με μεγάλο περιεχόμενο, η αναγνωσιμότητα μειώνεται και η εμπειρία του χρήστη μπορεί να γίνει εκνευριστική
  • Άτομα με αιθουσαίες διαταραχές μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά

Αξίζει λοιπόν το parallax scrolling το 2023; Φυσικά, πολλές επωνυμίες το απογειώνουν, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείται με δημιουργική διάθεση και με μέτρο. Για να είστε ασφαλείς, σας συμβουλεύουμε να κρατάτε εντελώς ελεύθερο το τιμόνι.

4.Δώστε προσοχή στο Figma

Σε ό,τι αφορά τα εργαλεία δημιουργίας πρωτοτύπων, το Adobe Creative Cloud ήταν το ιδανικό μέρος για πολλές εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά. Η ομαλή καμπύλη εκμάθησης που παρέχει σε όλα τα προϊόντα της Adobe έχει εκτοξεύσει αυτή την προτίμηση, αλλά η παλίρροια θα μπορούσε ακόμη να αλλάξει με την εξαγορά της Figma από την Adobe.

Ο πίνακας δεδομένων Figma vs Abode XD μαίνεται εδώ και πολύ καιρό, αλλά αυτό τελείωσε στα τέλη του 2022 με αυτήν την εξαγορά. Η ίδια η Adobe έχει πλέον αναγνωρίσει ακόμη και την κατωτερότητα της Adobe XD έναντι της Figma, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Figma έχει κάνει δηλώσεις για να προτείνει ότι η Figma δεν πρόκειται να πάει πουθενά σύντομα. Ως αποτέλεσμα, αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για το Adobe XD, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να μειώσει τις επενδύσεις σε αυτό και μάλλον να επικεντρωθεί στην ανύψωση των FigJam και Figma. Επομένως, ίσως είναι καιρός να μεταναστεύσουμε πριν προλάβει αυτό το ενδεχόμενο.

5.Δώστε προτεραιότητα σε σχέδια φιλικά προς την αναπηρία

Ο ευρωπαϊκός νόμος για την προσβασιμότητα είναι ήδη σε ισχύ, αν και η εφαρμογή μπορεί να διαρκέσει μερικά ακόμη χρόνια. Ωστόσο, με τα πρότυπα προσβασιμότητας να επισημοποιούνται ως νομική υποχρέωση, η εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά σάς συμβουλεύει να αρχίσετε να αλλάζετε την προσέγγισή σας στη σχεδίαση διεπαφής χρήστη/UX εφαρμογών για κινητά τώρα, προτού έρθει η ώθηση.

Όσον αφορά τα όσα λέει ο νόμος, απαιτεί απλώς από τους προγραμματιστές να παρέχουν εφαρμογές για κινητές συσκευές ή web που είναι προσβάσιμες σε ηλικιωμένους και άτομα με διάφορες αναπηρίες. Αυτή είναι μια απαίτηση που θα ισχύει ιδιαίτερα για εφαρμογές για κινητά στον δημόσιο τομέα.

– Διαφήμιση –

Schreibe einen Kommentar