Μπορούν οι σκύλοι να παρακολουθούν τηλεόραση όπως οι άνθρωποι;

14
Μπορούν οι σκύλοι να παρακολουθούν τηλεόραση όπως οι άνθρωποι;

– Διαφήμιση –

Έχετε βολευτεί ποτέ μπροστά στην τηλεόραση μόνο και μόνο για να εμφανιστεί ξαφνικά ένα μικροσκοπικό γούνινο κεφάλι και να κρύψει εντελώς τη θέα σας; Όταν ο σκύλος σας κάθεται μπροστά στην τηλεόραση, την κοιτάζει ή γαβγίζει, βλέπει τηλεόραση; Μπορούν οι σκύλοι να παρακολουθούν τηλεόραση όπως οι άνθρωποι; Τι είναι αυτό που τραβάει τον σκύλο σας στην τηλεόραση; Μπορούν οι σκύλοι να δουν πραγματικά τηλεόραση με τον ίδιο τρόπο που μπορούμε εμείς; Παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα που απευθύνονται σε σκύλους; Ας ερευνήσουμε.

Μπορούν οι σκύλοι να παρακολουθούν τηλεόραση όπως οι άνθρωποι;

Τα σκυλιά μπορούν να δουν τηλεόραση και πολλοί από αυτούς φαίνεται να την αγαπούν. Τα σκυλιά βρίσκουν ελκυστικά διάφορα χαρακτηριστικά των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Μερικά από αυτά σχετίζονται με τους ήχους που παράγει η τηλεόραση, ενώ άλλα είναι οπτικά, όπως η κίνηση. Τα σκυλιά βλέπουν τα πράγματα στην τηλεόραση διαφορετικά από τους ανθρώπους, επειδή τα μάτια τους είναι απίστευτα διαφορετικά από τα δικά μας. Παω σε Κραυγή ζούγκλας Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα σκυλιά και άλλα ζώα.

Μπορεί να προτιμούν να κάθονται πιο κοντά στην τηλεόραση από ό,τι εμείς, επειδή βοηθά στη διατήρηση της ευκρίνειας των εικόνων. Εξάλλου, η όρασή τους δεν είναι τόσο καλή, καθώς είναι πιο κοντά στο 20/75 παρά στο 20/20.

Επειδή οι αμφιβληστροειδείς τους περιέχουν μόνο δύο διαφορετικούς τύπους κυττάρων επεξεργασίας χρώματος, αντιλαμβάνονται επίσης διαφορετικά τα χρώματα (έχουμε τρία). Μπορούν να δουν μόνο μπλε, πράσινα και κίτρινα.

Επομένως, ένας σκύλος που παίζει με ένα κίτρινο Frisbee ενώ κάνει σπριντ στο γρασίδι με έναν γαλάζιο ουρανό πίσω του μπορεί να είναι αρκετά ενδιαφέρον, σε αντίθεση με έναν σκύλο που χαλαρώνει δίπλα σε ένα κόκκινο και άσπρο τραπέζι πικνίκ με ένα κόκκινο παιχνίδι. Επιπλέον, τα μάτια των σκύλων έχουν περισσότερα καλάμια από τα μάτια των ανθρώπων. Τα κύτταρα που βελτιώνουν τη νυχτερινή όραση είναι οι ράβδοι. Τα σκυλιά είναι ευαίσθητα στις κινήσεις και έχουν εξαιρετική νυχτερινή όραση.

Επιπλέον, οι σκύλοι βλέπουν την εικόνα διαφορετικά, ειδικά σε παλαιότερες τηλεοράσεις. Εάν ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης είναι υψηλότερος από 55 hertz, οι άνθρωποι δεν θα ανιχνεύσουν καμία εικόνα που τρεμοπαίζει. Από την άλλη πλευρά, τα σκυλιά έχουν ανώτερη αίσθηση κίνησης και μπορούν να δουν τρεμοπαίζει έως και 75 Hertz.

Επομένως, εάν βλέπουμε ένα Τυπική τηλεόραση πρόγραμμα στα 60 hertz, η εικόνα θα φαίνεται ομαλή σε εμάς, αλλά θα τρεμοπαίζει στα σκυλιά. Ευτυχώς, οι τρέχουσες τηλεοράσεις έχουν ταχύτερους ρυθμούς ανανέωσης και οι φορητοί υπολογιστές και οι υπολογιστές έχουν επίσης ταχύτερους ρυθμούς ανανέωσης, έτσι ώστε τα σκυλιά μας να έχουν καλύτερες φωτογραφίες!

Το απολαμβάνουν;

Χρησιμοποιήθηκαν πολλαπλές οθόνες για να καθοριστεί εάν οι σκύλοι μπορούσαν να επιλέξουν τι θα παρακολουθήσουν. Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι όταν τους δίνονται τρεις οθόνες, τα σκυλιά δεν μπορούν να διαλέξουν και προτιμούν να παρακολουθούν μόνο μία. Αυτό χρειάζεται δοκιμή με δύο ή περισσότερες οθόνες.

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι σκύλοι μπορούν να παρακολουθούν τηλεόραση και να προτιμούν συγκεκριμένες εκπομπές, αλλά όχι αν τις απολαμβάνουν. Οι άνθρωποι βλέπουν τακτικά ανησυχητικά πλάνα ή ταινίες που τους προκαλούν θυμό ή φρίκη. Δεν είναι πάντα για ευχαρίστηση. Δεν γνωρίζουμε αν τα σκυλιά παρατηρούν για παρόμοιους λόγους.

Η προσωπικότητα, η εμπειρία και η προτίμηση καθορίζουν με τι ασχολείται ένας σκύλος. Τα σκυλιά ακολουθούν το βλέμμα του ιδιοκτήτη τους και άλλα σημάδια επικοινωνίας, όπως χειρονομίες και στροφές στο κεφάλι. Στα σκυλιά, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, αρέσει να κρυφοκοιτάζουν την τηλεόραση αντί να εστιάζουν σε αυτήν για περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα. Ακόμη και με προγραμματισμό ειδικά για σκύλους, οι σκύλοι περνούν τον περισσότερο χρόνο τους χωρίς να παρακολουθούν τίποτα – στους σκύλους αρέσουν τα μικρά δείγματα σε εκτεταμένες ιστορίες.

Τα σκυλιά έχουν το τηλεοπτικό τους κανάλι και λατρεύουν να παρακολουθούν άλλα σκυλιά σε σύντομα, έγχρωμα επεισόδια, αλλά πολλά μυστήρια παραμένουν. Η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει ψυχαγωγία για τους οικόσιτους κυνόδοντες, ενισχύοντας την ευημερία των σκύλων που βρίσκονται σε ρείθρο και μόνο στο σπίτι. Δεν υπάρχουν ακόμα Radio Times για σκυλάκια.

Τι σκέφτονται τα σκυλιά ενώ παρακολουθούν τηλεόραση;

Συνδυάστε όλες αυτές τις πληροφορίες για να δείτε πώς αντιδρά ο σκύλος σας στις οθόνες. Τα σκυλιά μπορούν να αντιληφθούν τα χρώματα, να ακούσουν ήχους της τηλεόρασης και να έλκονται από την κίνηση. Αποκρίνονται πιο γρήγορα σε συνθήματα, αλλά είναι αυτό καλό; Σίγουρος! Στα σκυλιά μας αρέσει και η τηλεόραση.

Ένας κτηνίατρος, ένας καθηγητής ψυχολογίας και άλλοι υποστηρίζουν αν τα σκυλιά πρέπει να βλέπουν τηλεόραση στους New York Times. Συμπεραίνει ότι ο χρόνος οθόνης δεν αντικαθιστά το παιχνίδι και την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, αλλά είναι καλός περιστασιακά, ειδικά για σκύλους με άγχος αποχωρισμού. Αν αφήσετε την τηλεόραση ανοιχτή, το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να αποφύγει την πλήξη και να παραμείνει χαρούμενο και χαλαρό.

συμπέρασμα

Τι γίνεται με τα σκυλιά; Μπορούν οι σκύλοι να παρακολουθούν τηλεόραση όπως οι άνθρωποι; Πράγματι. Οι παραστάσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κατανοήσετε καλύτερα τον σκύλο σας. Μετά από μια μεγάλη βόλτα ή ένα ραντεβού παιχνιδιού με άλλα σκυλιά, γιατί να μην κουλουριαστείτε με τον σκύλο σας; Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να περάσετε χρόνο με φίλους και οικογένεια. Είναι εντάξει αν ο σκύλος σας δεν του αρέσει να βλέπει τηλεόραση. Μπορεί να είναι αρκετό να αγκαλιάζεσαι στον καναπέ.

Συχνές Ερωτήσεις

Τα σκυλιά έχουν δικαίωμα να βλέπουν τηλεόραση;

Ενώ η παρακολούθηση τηλεόρασης με τον σκύλο σας για μία ή δύο ώρες είναι αβλαβής, δεν είναι η καλύτερη καθημερινή συνήθεια που πρέπει να προωθήσετε. Υπάρχουν πολλές λύσεις εάν αγχώνεστε ότι ο σκύλος σας μπορεί να αγχωθεί ή να βαρεθεί όλη την ημέρα. Ωστόσο, η τηλεόραση για σκύλους δεν είναι η καλύτερη απάντηση για όλες τις χρήσεις.

Τι πιστεύουν οι σκύλοι για την τηλεόραση;

Όταν παρακολουθούν τηλεόραση, τα σκυλιά βλέπουν μόνο χρώματα στην περιοχή του κίτρινου και του μπλε. Οι άνθρωποι έχουν αχρωματοψία, ενώ έχουν διχρωματική όραση. Κάθε χρώμα φαίνεται στα σκυλιά γκρι, μπλε, καφέ ή κίτρινο.

Ποιες ράτσες σκύλων απολαμβάνουν να παρακολουθούν τηλεόραση;

Σύμφωνα με τις μελέτες του Welshman, οι κυνηγετικοί σκύλοι που βασίζονται περισσότερο στην όραση παρά στις ακουστικές ενδείξεις είναι πιο πιθανό να ενδιαφέρονται για την οθόνη που τρεμοπαίζει. Τα τεριέ και τα whippets είναι μεταξύ αυτών των φυλών. Από την άλλη, τα κυνηγόσκυλα ακολουθούν τη μύτη τους και είναι λιγότερο επιρρεπή στο να γοητεύονται από τις ταινίες.

– Διαφήμιση –

Schreibe einen Kommentar