Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με το WordPress

7
Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με το WordPress

– Διαφήμιση –

Η δημιουργία ενός ιστότοπου μόνοι σας μπορεί να φαίνεται αρκετά τρομακτική. Ωστόσο, είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι δεν είναι, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τα σωστά εργαλεία.

Δηλαδή, δεν χρειάζεται να έχετε καμία τεχνική εμπειρία ή δεξιότητες για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress και να το κάνετε μόνοι σας με μερικά απλά βήματα. Το WordPress είναι μια από τις καλύτερες και πιο δημοφιλείς πλατφόρμες που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε και να σχεδιάσετε μια ολόκληρη ιστοσελίδα. Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε το WordPress.com αντί για το WordPress.org, θα λάβετε φιλοξενία ιστού για τον ιστότοπό σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να αναζητήσετε φιλοξενία αλλού, κάτι που θα σας βοηθήσει να κάνετε τη διαδικασία δημιουργίας ιστότοπου ακόμα πιο εύκολη.

Επίσης, το WordPress έχει χιλιάδες πρόσθετα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τον ιστότοπό σας μοναδικό. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε απλά εγκαθιστώντας το πρόσθετο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα πρόσθετα WordPress εδώσυμπεριλαμβανομένου του τι είναι και πώς μπορείτε να τα διαχειριστείτε.

Ωστόσο, προτού ξεκινήσετε τη δημιουργία του ιστότοπού σας, μπορείτε να ελέγξετε ορισμένες βέλτιστες πρακτικές σχεδιασμού ιστοσελίδων που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο μοναδικό. Τώρα, ας δούμε τι χρειάζεστε για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress.

Επιλέξτε ένα πρόγραμμα WordPress

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ιστότοπου WordPress είναι η επιλογή ενός σχεδίου που σας ταιριάζει καλύτερα. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για το WordPress.com, καθώς το WordPress.org είναι δωρεάν και δεν προσφέρει προγράμματα επί πληρωμή.

Με ένα πρόγραμμα WordPress.com, θα λάβετε φιλοξενία ιστού, ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα, εργαλεία προσαρμογής και ορισμένα εργαλεία μάρκετινγκ. Από την άλλη πλευρά, εάν χρησιμοποιείτε το WordPress.org., θα πρέπει να αγοράσετε ένα όνομα τομέα, φιλοξενία ιστού, προσθήκες και θέματα ξεχωριστά.

Το WordPress.com έχει πέντε διαφορετικά σχέδια από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Τα προγράμματα διαφέρουν ως προς την τιμή, τους τύπους εργαλείων προσαρμογής που περιλαμβάνουν και τον αριθμό των εργαλείων μάρκετινγκ στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση.

Ρυθμίστε τον τομέα σας και τη φιλοξενία Ιστού

Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress.org, θα πρέπει να ρυθμίσετε ένα όνομα τομέα και να βρείτε έναν πάροχο φιλοξενίας ιστού πριν δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας και τον προσαρμόσετε.

Το όνομα τομέα είναι ένα όνομα που θα βλέπουν οι χρήστες όταν ανοίγουν τον ιστότοπό σας. Είναι επίσης το όνομα που θα αναζητήσουν οι άνθρωποι στο διαδίκτυο για να βρουν τον ιστότοπό σας. Μοιάζει με: „www.yourbusinessname.com.“

Η φιλοξενία Ιστού είναι απαραίτητη για κάθε ιστότοπο. Επιτρέπει στον ιστότοπό σας να υπάρχει στο διαδίκτυο και να τον βρίσκουν άλλα άτομα. Στεγάζει όλα τα αρχεία και τα δεδομένα σας σε έναν διακομιστή. Το WordPress συνιστά ορισμένες επιλογές φιλοξενίας ιστοσελίδων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον ιστότοπό σας, ώστε να μπορείτε να το ελέγξετε για να βρείτε έναν κατάλληλο πάροχο φιλοξενίας Ιστού για εσάς.

Εγκαταστήστε το WordPress

Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress.com, τότε δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το WordPress ξεχωριστά για να το συνδέσετε με το όνομα τομέα σας. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε το WordPress.org και λαμβάνετε φιλοξενία ιστού από άλλο πάροχο, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το WordPress για να συνδέσετε τον τομέα σας στον ιστότοπό σας.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress μέσω του πίνακα ελέγχου του παρόχου φιλοξενίας Ιστού με ένα κλικ. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ρυθμίσετε τον κύριο τομέα σας στο WordPress μέσω του πίνακα ελέγχου του WordPress. Δηλαδή, θα πρέπει να ανοίξετε το WordPress και μετά το Domains, να επιλέξετε τον τομέα που θέλετε να είναι ο κύριος τομέας σας, να κάνετε κλικ στο „Make Primary“ και στο „Update Primary Domain“ και θα τελειώσετε.

Επιλέξτε ένα θέμα και προσθέστε περιεχόμενο

Η βιβλιοθήκη του WordPress είναι γεμάτη με χιλιάδες δωρεάν και επί πληρωμή θέματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον ιστότοπό σας. Τα θέματα έχουν πολλά στυλ μορφοποίησης, διατάξεις, γραμματοσειρές, χρώματα και άλλες οπτικές επιλογές που μπορούν να κάνουν τον ιστότοπό σας μοναδικό.

Μπορείτε να περιηγηθείτε σε θέματα μέσω του πίνακα ελέγχου WordPress.org ή WordPress.com. Αφού επιλέξετε ένα θέμα, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα για να το εφαρμόσετε και να το προσαρμόσετε.

Αφού εφαρμόσετε το θέμα σας, μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε περιεχόμενο στον ιστότοπό σας. Οι κύριοι τύποι αναρτήσεων στο WordPress είναι αναρτήσεις και σελίδες, αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλους εγγενείς και προσαρμοσμένους τύπους αναρτήσεων.

Για να προσθέσετε αναρτήσεις, θα πρέπει να μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή, να κάνετε κλικ στην επιλογή „Αναρτήσεις“ και „Προσθήκη νέου“. Μόλις το κάνετε, μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες, βίντεο και άλλο περιεχόμενο.

Προσαρμόστε τον ιστότοπό σας και εγκαταστήστε πρόσθετα

Εκτός από την προσθήκη ενός θέματος στον ιστότοπό σας, μπορείτε να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας προσαρμόζοντας τον τίτλο του ιστότοπού σας, τις ενότητες ανάγνωσης και τη γραμμή πλοήγησης. Και αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου – μπορείτε να κάνετε πολλά άλλα πράγματα για να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας και να τον κάνετε μοναδικό.

Αφού ολοκληρώσετε την προσαρμογή, μπορείτε να εγκαταστήσετε διαφορετικούς τύπους προσθηκών για να προσθέσετε λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας. Τα πρόσθετα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών σας. Το WordPress προσφέρει περισσότερα από 55.000 πρόσθετα που μπορούν να κάνουν κάθε είδους πράγματα. Μπορείτε να τα εγκαταστήσετε μέσω των ενοτήτων „Προσθήκες“ του πίνακα ελέγχου διαχειριστή σας.

Βελτιστοποιήστε τον Ιστότοπό σας

Αφού προσαρμόσετε και προσθέσετε προσθήκες και περιεχόμενο, ο ιστότοπός σας θα ολοκληρωθεί. Αλλά προτού πατήσετε το κουμπί „Δημοσίευση“, θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του ιστότοπού σας για να αυξήσετε την ταχύτητά του.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό ενεργοποιώντας την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε μια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης και θα είστε έτοιμοι.

Μόλις βελτιστοποιήσετε την απόδοση του ιστότοπού σας, μπορείτε να δημοσιεύσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Τελικές σκέψεις

Όπως μπορείτε να δείτε, η δημιουργία ενός ιστότοπου WordPress είναι αρκετά απλή. Εάν ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω βήματα, θα τα έχετε όλα έτοιμα και θα ρυθμίσετε σε ελάχιστο χρόνο. Ωστόσο, πριν χωρίσουμε τους δρόμους μας, πρέπει να μοιραστούμε μια άλλη κρίσιμη πληροφορία.

Δηλαδή, ενώ προσθέτετε περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να το βελτιστοποιήσετε για SEO. Το SEO είναι κρίσιμο για κάθε ιστότοπο, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Για να βελτιώσετε το SEO σας, δείτε αυτές τις 3 απλές συμβουλές για τη χρήση του WordPress SEO Optimizer.

– Διαφήμιση –

Schreibe einen Kommentar