Πώς να επιλέξετε τη σωστή κεφαλή ντους που εξοικονομεί νερό

9
Πώς να επιλέξετε τη σωστή κεφαλή ντους που εξοικονομεί νερό

– Διαφήμιση –

Οι καλύτερες ντουζιέρες για εξοικονόμηση νερού 2023 - Επιλογές από τον Bob Vila

Η διαχείριση του νερού είναι ένα κρίσιμο μέρος της πράσινης ζωής. Όχι μόνο σας εξοικονομεί χρήματα, αλλά βοηθά επίσης να διατηρήσουμε το περιβάλλον μας υγιές. Και αν ψάχνετε τρόπους για να εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερο νερό, δοκιμή κεφαλής ντους μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε την εγκατάσταση μιας κεφαλής ντους εξοικονόμησης νερού. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές εκεί έξω, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποια είναι η κατάλληλη για εσάς. Σε αυτό το άρθρο, θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τη σωστή κεφαλή ντους που εξοικονομεί νερό για τις ανάγκες σας. Από τους ρυθμούς ροής έως τις λειτουργίες, θα καλύψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε μια ενημερωμένη αγορά.

Τύποι ντους

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι ντους: βροχόπτωση, ρέμα και σιντριβάνι. Τα ντους βροχής χρησιμοποιούν ένα σταθερό ακροφύσιο που ψεκάζει νερό προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα ντους ρεύματος χρησιμοποιούν ένα κινούμενο ακροφύσιο που κατευθύνει το νερό στον χρήστη από ένα ή περισσότερα μικρά ρέματα. Τα ντους σιντριβάνι χρησιμοποιούν σταδιακά ρέοντα νερό από μια κεντρική πηγή για να δημιουργήσουν μια ομιχλώδη εμπειρία ντους.

Κάθε τύπος ντους έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα ντους βροχής είναι τα πιο ενεργειακά αποδοτικά επειδή καταναλώνουν λιγότερο νερό ανά λεπτό από άλλα είδη ντους. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να ελεγχθούν και μπορεί να κατακλυστούν εάν υπάρχουν βαριά κεφαλή ντους δοκιμή εξοικονόμησης νερού βροχόπτωση. Τα ντους ρεύματος είναι τα λιγότερο αποτελεσματικά, αλλά είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν και παρέχουν μια πιο προσωπική εμπειρία ντους. Τα ντους με σιντριβάνια είναι τα πιο ενεργοβόρα αλλά προσφέρουν το καλύτερο μοτίβο ψεκασμού και ομίχλη.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή κεφαλή ντους

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε νερό στο ντους σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αρχικά, επιλέξτε τον σωστό τύπο κεφαλής ντους. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι: σταθερής κεφαλής, χειρός και βροχοπτώσεων. Οι κεφαλές ντους με σταθερή κεφαλή χρησιμοποιούν ένα μόνο ακροφύσιο που ψεκάζει νερό απευθείας στο κεφάλι σας. Οι φορητές κεφαλές ντους διαθέτουν πολλαπλά ακροφύσια που ψεκάζουν νερό προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι κεφαλές ντους βροχής χρησιμοποιούν ένα σύστημα που στάζει νερό από ψηλά για να δημιουργήσει ένα ομιχλώδες σχέδιο ψεκασμού.

Οι κεφαλές ντους με σταθερή κεφαλή είναι ο πιο κοινός τύπος και λειτουργούν καλά για τους περισσότερους ανθρώπους. Προσφέρουν καλή κάλυψη και προβλέψιμα μοτίβα ψεκασμού. Ωστόσο, μπορούν να είναι λιγότερο αποτελεσματικές στην εξοικονόμηση νερού από άλλους τύπους κεφαλών ντους επειδή χρησιμοποιούν ένα μόνο ακροφύσιο. Οι φορητές κεφαλές ντους είναι πιο αποτελεσματικές από τις κεφαλές ντους σταθερής κεφαλής όταν πρόκειται για εξοικονόμηση νερού, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν. Συνήθως έχουν πολλά ακροφύσια που μπορείτε να χειριστείτε με τα δάχτυλά σας, καθιστώντας τα πιο εύχρηστα αλλά και δίνοντάς τα εξοικονόμηση νερού ντους έχετε περισσότερο έλεγχο στην κατεύθυνση του ψεκασμού.

Οι κεφαλές ντους βροχής είναι ο λιγότερο κοινός τύπος και προσφέρουν την ευρύτερη γκάμα επιλογών για το πόσο νερό μπορείτε να εξοικονομήσετε ανά λεπτό. Λειτουργούν με τη ροή του νερού από ψηλά, έτσι δημιουργεί ένα απαλό ομιχλώδες σχέδιο ψεκασμού που καλύπτει περισσότερη περιοχή από τις τυπικές κεφαλές ντους και είναι ιδανικό για άτομα με πιο κοντά μαλλιά που θέλουν να αποφύγουν τα βρεγμένα μαλλιά να πιαστούν στα ρεύματα του νερού.

Υπάρχει

Συμβουλές για εξοικονόμηση νερού στο ντους

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εξοικονομήσετε νερό όταν κάνετε ντους. Πρώτον, προσέξτε πόσο καιρό κάνετε ντους. Ένα ντους διάρκειας επτά λεπτών ισοδυναμεί με περίπου τρία γαλόνια νερού. Δεύτερον, χρησιμοποιήστε μια κεφαλή ντους χαμηλής ροής αν είναι δυνατόν. Μια κεφαλή ντους χαμηλής ροής καταναλώνει λιγότερο νερό από μια τυπική κεφαλή και θα σας εξοικονομήσει έως και 30% στο λογαριασμό του νερού σας. Τρίτον, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα πλύσιμο σώματος που περιέχει ανακυκλωμένο ή καθαρό νερό αντί για κανονικό σαπούνι. Τέλος, επενδύστε σε ένα βαρέλι βροχής, αν μπορείτε – μπορεί να βοηθήσει στη συλλογή του βρόχινου νερού και της απορροής που διαφορετικά θα είχαν πλημμυρίσει τις τοπικές πλωτές οδούς.

συμπέρασμα

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε νερό και ενέργεια στο σπίτι σας, ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να επιλέξετε τη σωστή κεφαλή ντους. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κεφαλών ντους στην αγορά και μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη για τις ανάγκες σας. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικούς από τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια κεφαλή ντους που εξοικονομεί νερό. Θα παρέχουμε επίσης μερικές συμβουλές για το πώς να μετράτε τους τρέχοντες ρυθμούς ροής, ώστε να μπορείτε να βρείτε μια κεφαλή ντους που παρέχει την ποσότητα νερού που χρειάζεστε χωρίς να σπαταλάτε καθόλου. Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

– Διαφήμιση –

Schreibe einen Kommentar