Πώς να προετοιμαστείτε για την ανάρρωση από τον εθισμό στα ναρκωτικά

8
Πώς να προετοιμαστείτε για την ανάρρωση από τον εθισμό στα ναρκωτικά

– Διαφήμιση –

Υποφέρετε εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο από εθισμό στα ναρκωτικά; Ανησυχείτε για το τι σημαίνει αυτό για το μέλλον σας;

Εάν απαντήσατε ναι σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις, πρέπει να ξεκινήσετε την προετοιμασία για ανάκαμψη. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε, τόσο πιο πιθανό είναι να πετύχετε τις διάφορες μεθόδους ανάκτησης που κυκλοφορούν στην αγορά.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να ξεκινήσετε την ανάρρωσή σας από τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Κατανοήστε τη δυσφορία των συμπτωμάτων στέρησης

Πρέπει να κατανοήσετε την πιθανή ενόχληση των συμπτωμάτων στέρησης. Ερευνήστε τον τύπο του ναρκωτικού και τις διάφορες σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της απόσυρσης και της ανάρρωσης. Ενημερωθείτε για τη σοβαρότητα των σημαδιών και πόσο καιρό μπορούν να διαρκέσουν.

Συνδεθείτε με ένα αξιόπιστο κέντρο θεραπείας ή σύμβουλο με εμπειρία που βοηθά τους ανθρώπους στη διαδικασία. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης αποκατάστασης και να μιλήσετε για τις εμπειρίες σας με άτομα που καταλαβαίνουν τι περνάτε.

Η αναγνώριση της πιθανής ενόχλησης των συμπτωμάτων στέρησης είναι απαραίτητη για την προετοιμασία για μια επιτυχή ανάρρωση από τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Αναπτύξτε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον

Μόλις αποφασίσετε να ακολουθήσετε θεραπεία, πρέπει να ξεκινήσετε συλλέγοντας βοήθεια από την οικογένεια, τους φίλους και τις τοπικές συναντήσεις ανάρρωσης. Η παροχή συναισθηματικής, ηθικής και πρακτικής υποστήριξης ο ένας στον άλλο είναι απαραίτητη.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το να είσαι περιτριγυρισμένος από νηφάλιους συνομηλίκους και να κατανοήσεις ότι η ανάκαμψη είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση για αποχή. Η ύπαρξη ενός συστήματος υποστήριξης μπορεί να σας προετοιμάσει για τεράστια επιτυχία.

Αυτό σημαίνει να παρακολουθείτε συναντήσεις και να δημιουργείτε σχέσεις με άλλους σε περίοδο ανάκαμψης. Αυτό σημαίνει επίσης σύνδεση με έναν χορηγό ή έναν νηφάλιο μέντορα, εάν είναι διαθέσιμος. Είναι επίσης σημαντικό να τεθούν σαφή όρια με όσους εξακολουθούν να κάνουν χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ.

Η παρακολούθηση ομαδικών συμβουλών ή συναντήσεων 12 βημάτων με έμπειρα άτομα είναι ένας ισχυρός τρόπος για να βρείτε το σκοπό της ανάκαμψης και να δημιουργήσετε ένα ισχυρό δίκτυο αποκατάστασης. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι βασικά για τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για την επιτυχία.

Καθιερώστε μια Υγιεινή Ρουτίνα

Ίδρυση μια υγιεινή ρουτίνα είναι απαραίτητη για τη θεραπεία του εθισμού στα ναρκωτικά. Η εύρεση δραστηριοτήτων που σας αρέσουν και που δεν περιλαμβάνουν χρήση ναρκωτικών μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο.

Ξεκινήστε προσθέτοντας σιγά σιγά σωματικές δραστηριότητες όπως να πάτε για περίπατο, τρέξιμο ή κολύμπι. Επίσης, αφιερώστε χρόνο για ήσυχες δραστηριότητες όπως το διάβασμα, το ημερολόγιο ή η ακρόαση χαλαρωτικής μουσικής.

Ο προγραμματισμός γευμάτων και οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της εστίασης και της ενέργειας. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε θετικές δεξιότητες λήψης αποφάσεων. Μείνετε προστατευμένοι περιορίζοντας την επαφή με δραστηριότητες και άτομα που μπορούν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες αποκατάστασης.

Γιορτάστε μικρές νίκες. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας όταν επιτυγχάνονται οι στόχοι και μην εγκαταλείπετε ποτέ τον εαυτό σας. Έχετε πίστη ότι μπορείτε και θα ανακάμψετε.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Κάντε κλικ στο υπηρεσίες ανάκτησης που συνδέονται εδώ.

Ξεκινήστε το ταξίδι σας προς την ανάρρωση από τον εθισμό στα ναρκωτικά

Η ανάρρωση από τον εθισμό στα ναρκωτικά είναι εφικτή. Η αναζήτηση βοήθειας από έναν γιατρό, έναν θεραπευτή και μια ομάδα υποστήριξης θα σας βοηθήσει να καθοδηγήσετε στην πορεία σας.

Μπορείτε να ξεπεράσετε αυτήν την πρόκληση με ισχυρή θέληση, θέτοντας υγιείς ρουτίνες και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα συναισθήματά σας.

Επισκεφτείτε το blog μας για περισσότερα άρθρα!

– Διαφήμιση –

Schreibe einen Kommentar