Στιγμιαία χύτρα ταχύτητας | Ξεκινώντας

9
Στιγμιαία χύτρα ταχύτητας | Ξεκινώντας

Ναι, ξέρω ότι άργησα στο Instant Pot Party. Λοιπόν, κάλλιο αργά παρά ποτέ, σωστά; Το μόνο που χρειάζομαι είναι μερικές καλές συνταγές στιγμιαίας κατσαρόλας και ένα σχέδιο για να ξεκινήσω!

InstantPot στο τραπέζι με πατάτες και καρότα από τη Sondra Lyn στο σπίτιΟ κύριος λόγος που περίμενα τόσο πολύ για να αγοράσω ένα είναι επειδή δεν θέλω να υπερφορτωθώ με τις πιο πρόσφατες και καλύτερες συσκευές. Θυμάμαι πριν από χρόνια η πεθερά μου είχε προσθέσει μερικά ράφια σε έναν τοίχο στην κουζίνα της αποκλειστικά για να αποθηκεύσει όλες τις συσκευές της, σαν να ήταν κάποιου είδους τρόπαια! Σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς τα θέλουμε μακριά από τα μάτια μας, εκτός ίσως από το μοντέρνο μίξερ μας.

Ακολουθεί μια μικρή λίστα με το τι υπάρχει στην κουζίνα μας, είτε στους πάγκους μου είτε στο ντουλάπι/ντουλάπια:

 • Φρυγανιέρα
 • Σταντ Μίξερ
 • Crock Pot (2 ή 3 διαφορετικά μεγέθη)
 • Μπλέντερ Bullet
 • Επεξεργαστής τροφίμων
 • Mini Prep Chopper
 • Καφετιέρα

Λοιπόν… καταλαβαίνετε την εικόνα. Θα μπορούσα να συνεχίσω…

Χρησιμοποιώντας την παλιά χύτρα ταχύτητας, έχω μαγειρέψει τα πάντα, από κρέας μέχρι φασόλια, και ήταν πάντα θαύμα. Αλλά τώρα???

Ω. Μου. ΚΑΛΟΣΥΝΗ!

Αυτή μπορεί να είναι η πιο ευέλικτη τεχνολογική εφεύρεση από το κινητό τηλέφωνο. Έχω μεγάλες ελπίδες ότι το Instant Pot θα χρησιμοποιείται τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση ή τουλάχιστον περισσότερο από την πλειονότητα των gadget μου.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών για τη διευκόλυνσή σας (πράγμα που σημαίνει ότι αν κάνετε μια αγορά, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια που θα σας βοηθήσει να διατηρήσω το ιστολόγιό μου, αλλά δεν θα σας κοστίσει ούτε μια δεκάρα παραπάνω)! Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την πλήρη πολιτική μου αποκάλυψης.

πήρα το δικό μου Instant Pot επί Amazon Prime Day για μια αρκετά αξιοπρεπή συμφωνία, οπότε ήμουν ανυπόμονος να το δοκιμάσω και να δω τι ήταν όλη η φασαρία. Είμαι χύτρα ταχύτητας από παλιά (με περισσότερους από έναν τρόπους… sheesh, αυτή είναι μια άλλη ανάρτηση ιστολογίου), οπότε είμαι πολύ εξοικειωμένος με την έννοια. Τίποτα δεν ξεπερνά το ζαμπόν ή τη χοιρινή ωμοπλάτη μαγειρεμένη σε χύτρα ταχύτητας, μου το έμαθε η πεθερά μου. Μμμμ… τρυφερό πιρούνι κάθε φορά!

Ξεκινώντας

InstantPot on table by Sondra Lyn at HomeΜου στιγμιαία μπορεί είναι το 6 quart, και νομίζω ότι είναι τέλειο. Οι πρώτες συνταγές στιγμιαίας κατσαρόλας που ετοίμασα σε αυτό ήταν ένα στρογγυλό ψητό 2,5 κιλών με 2 κιλά πατάτες, 1 κρεμμύδι και 1 κιλό καρότα, που είναι ένα γεύμα αξιοπρεπούς μεγέθους, περίπου 6-8 μερίδες. Νομίζω ότι θα κρατούσε περισσότερο, αλλά δεν θέλετε να παραγεμίσετε την κατσαρόλα.

Ομολογώ ότι στην αρχή φοβήθηκα λίγο. Μεγαλώνοντας με έναν υγιή φόβο για τις χύτρες ταχύτητας, ήμουν πάντα πολύ προσεκτικός γύρω τους. Αλλά αφού εξοικειώθηκα με τον νέο μου βοηθό, είμαι πεπεισμένος ότι είναι πολύ πιο ασφαλές από τη χύτρα ταχύτητας της γιαγιάς μου.

InstantPot στο τραπέζι με πατάτες και καρότα από τη Sondra Lyn στο σπίτι

Μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε:

 1. Διαβάστε πρώτα το φυλλάδιο οδηγιών. Ναι, ξέρω ότι αυτό δεν είναι παράξενο, αλλά θα εκπλαγείτε πόσοι άνθρωποι μπαίνουν αμέσως.
 2. Τοποθετήστε το Instant Pot σε ένα μπαρ ή σε ένα νησί. Ο ατμός μπορεί να καταστρέψει τα ντουλάπια εάν εξαεριστεί στον πάγκο με επιτοίχια ντουλάπια. Τοποθέτησα το δικό μου στον ανοιχτό πάγκο μας στην άλλη πλευρά του μπαρ μας.
 3. Πάρτε το για ένα test drive. Το βιβλίο οδηγιών λέει να τρέξετε περίπου 3 φλιτζάνια νερό σε έναν κύκλο μαγειρέματος, απλώς για να εξοικειωθείτε με τη λειτουργία του.
 4. Φροντίστε να απελευθερώσετε ατμό σύμφωνα με τις οδηγίες. Κρατάτε πάντα το κεφάλι/το πρόσωπο/τα χέρια σας μακριά από τον αεραγωγό. Έβαλα μια πετσέτα πάνω από τον αεραγωγό και άφησα τον ατμό να διαφύγει στην πετσέτα. Διαφορετικά, ένα «ρεύμα ατμού» θα απελευθερωθεί στο δωμάτιο (σκεφτείτε το Old Faithful)!
 5. Αφήστε αρκετό χρόνο. Σίγουρα, η στιγμιαία κατσαρόλα εξοικονομεί χρόνο, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το στάδιο «θέρμανσης» δεν περιλαμβάνεται στον χρόνο μαγειρέματος. Θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά για να αυξηθεί η πίεση και να ξεκινήσει το πραγματικό μαγείρεμα. Στο τέλος του σταδίου μαγειρέματος, πολλές συνταγές απαιτούν αργή απελευθέρωση της πίεσης, η οποία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

Πραγματικά πιστεύω ότι θα λατρέψω το νέο μου Instant Pot. Ανυπομονώ να το πειραματιστώ για κάποιες άλλες χρήσεις, όπως ρύζι, γιαούρτι και επιδόρπια! Έχετε ένα instant pot; Ποιες είναι οι καλύτερες συνταγές σας για στιγμιαία κατσαρόλα;

Καλή μαγειρική!

Ξεκινώντας με το Instant Pot σας - Sondra Lyn στο Home.com

Η Sondra Lyn στο Home.com

Σφραγίδα DigiproveΤα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται από την Digiprove © 2018-2019

Schreibe einen Kommentar