Τα καλύτερα νοσταλγικά παιχνίδια καρτών παρόμοια με το παιχνίδι καρτών Hearts

11
Τα καλύτερα νοσταλγικά παιχνίδια καρτών παρόμοια με το παιχνίδι καρτών Hearts

– Διαφήμιση –

Έχετε όμορφες αναμνήσεις από το κλασικό παιχνίδι καρτών Hearts; Αν ναι, δεν είστε μόνοι!

Καρδιές ήταν ένα αγαπημένο παιχνίδι για γενιές, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα παιχνίδια με κάρτες εκεί έξω που μπορούν να επαναφέρουν αυτό το νοσταλγικό συναίσθημα. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα δούμε πέντε από τα καλύτερα παιχνίδια καρτών παρόμοια με το Hearts που μπορούν να σας δώσουν το ίδιο αίσθημα νοσταλγίας και να φέρουν ώρες διασκέδασης στην επόμενη βραδιά του παιχνιδιού σας.

Το Spades είναι ένα απίστευτα δημοφιλές παιχνίδι καρτών που μοιάζει με το κλασικό παιχνίδι καρτών Hearts. Είναι ένα παιχνίδι με κόλπα που παίζεται συνήθως από δύο έως τέσσερις παίκτες. Μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι με μόνο μία τράπουλα ή πολλές τράπουλες αν υπάρχουν πάνω από δύο παίκτες.

Στο Spades, μοιράζουμε σε κάθε παίκτη 13 φύλλα. Οι παίκτες προσφέρουν πόσα κόλπα θα κερδίσουν κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου και μετά αρχίζει το παιχνίδι. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να φτάσετε στο σύνολο πόντων κάνοντας κόλπα και κερδίζοντας γύρους.

Κάθε γύρος ξεκινά με τον παίκτη που μοιράστηκε το πρώτο φύλλο που οδηγεί το παιχνίδι. Μετά από αυτό, οι παίκτες πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους διαφορετικά δεν επιτρέπεται να παίξουν ένα φύλλο από διαφορετικό χρώμα. Το υψηλότερο φύλλο του μολύβδου θα κάνει το κόλπο. Εάν ένας παίκτης δεν μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμά του, μπορεί να παίξει οποιοδήποτε φύλλο και τότε το υψηλότερο φύλλο οποιουδήποτε χρώματος θα κάνει το κόλπο.

Δίνουμε πόντους με βάση το πόσα κόλπα κάνει κάθε παίκτης. Εάν ένας παίκτης κάνει περισσότερα κόλπα από αυτά που είπε ότι θα έκανε στην προσφορά του, θα λάβει 10 πόντους για κάθε επιπλέον κόλπο που θα κάνει. Ωστόσο, εάν δεν ικανοποιήσουν την προσφορά τους, θα χάσουν 10 πόντους για κάθε κόλπο που δεν έκαναν

Στο τέλος κάθε γύρου, η βαθμολογία κάθε παίκτη υπολογίζεται και στη συνέχεια η διαδικασία ξεκινά ξανά για τον επόμενο γύρο. Ο πρώτος παίκτης που θα φτάσει τους 500 πόντους κερδίζει το παιχνίδι!

Το Klondike Solitaire, γνωστό και ως Classic Solitaire ή Patience, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια καρτών όλων των εποχών. Είναι ένα παιχνίδι για έναν παίκτη και συνήθως περιλαμβάνει τη μετακίνηση των καρτών μεταξύ των πασσάλων για τη δημιουργία τεσσάρων κοστουμιών σε αύξουσα σειρά. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να χτίσει τέσσερις στοίβες σε αύξουσα σειρά από τον Άσο στον Βασιλιά.

Στην αρχή του παιχνιδιού, δημιουργούμε επτά στοίβες με το πρώτο σωρό να περιέχει ένα φύλλο, το δεύτερο σωρό να περιέχει δύο φύλλα και ούτω καθεξής. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα με την όψη προς τα κάτω σε μια στοίβα που λέγεται απόθεμα.

Γυρίζουμε το επάνω φύλλο από κάθε ένα από τα επτά στοίβες με την όψη προς τα επάνω και ο παίκτης μπορεί να μετακινήσει αυτά τα φύλλα, τοποθετώντας τα σε μια αύξουσα σειρά, εναλλάσσοντας το χρώμα. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να απλώσουμε όλα τα φύλλα σε τέσσερις στοίβες σε ένα κοστούμι και με αύξουσα σειρά.

Το Solitaire είναι ένα διαχρονικό κλασικό που απαιτεί υπομονή και δεξιοτεχνία. Αν και δεν υπάρχει πραγματική στρατηγική νίκης, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε την ώρα σας και να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο παιχνίδι. Επιπλέον, δεν απαιτεί αντιπάλους ή ειδικές τράπουλες—το μόνο που χρειάζεστε είναι μια τυπική τράπουλα!

Το Go Fish είναι ένα παλιομοδίτικο παιχνίδι καρτών που απολαμβάνουν παιδιά και ενήλικες για γενιές. Μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι με τουλάχιστον δύο παίκτες, αλλά συνήθως είναι πιο διασκεδαστικό όταν συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα. Ο στόχος του Go Fish είναι να συλλέξει σετ από τέσσερα φύλλα της ίδιας κατάταξης.

Για να ξεκινήσει το παιχνίδι, μοιράζουμε σε κάθε παίκτη επτά φύλλα από μια τυπική τράπουλα 52 φύλλων. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα χαρτιά με την όψη προς τα κάτω στο τραπέζι για να σχηματίσουμε τη «λιμνούλα με τα ψάρια». Οι παίκτες ρωτούν εκ περιτροπής τους άλλους παίκτες εάν έχουν κάποιο βαθμό κάρτας, για παράδειγμα, „Έχετε κανένα 5άρι;“ Εάν ο παίκτης δεν έχει το φύλλο που του ζητήθηκε, πρέπει να «ψαρέψει» και να τραβήξει ένα φύλλο από τη λίμνη. Εάν κάποιος άλλος παίκτης έχει το φύλλο που ζητήσατε, πρέπει να δοθεί στον παίκτη που το ζητά. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται έως ότου ένας παίκτης έχει ένα σετ τεσσάρων φύλλων της ίδιας κατάταξης.

Όταν κάποιος πάρει ένα σετ τεσσάρων φύλλων, μπορεί να τις βάλει στο τραπέζι, το οποίο ονομάζεται «κράτηση». Αφού όλοι οι παίκτες κλείσουν τα σετ τους, ο παίκτης με τα περισσότερα βιβλία κερδίζει το παιχνίδι. Το Go Fish είναι ένα απλό αλλά διασκεδαστικό παιχνίδι που προσφέρει ώρες διασκέδασης και γέλιου για όλες τις ηλικίες.

Το War είναι ένα κλασικό παιχνίδι καρτών για δύο παίκτες. Είναι πολύ απλό στην εκμάθηση και δεν απαιτεί πολλές δεξιότητες. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να κερδίσετε όλα τα φύλλα στην τράπουλα. Κάθε παίκτης ξεκινάει με μια πλήρη τράπουλα. Οι παίκτες ανακατεύουν την τράπουλα τους και, στη συνέχεια, αναποδογυρίζουν το επάνω φύλλο τους με την όψη προς τα επάνω στη μέση του τραπεζιού. Ο παίκτης με το μεγαλύτερο φύλλο κερδίζει και τα δύο φύλλα. Εάν τα φύλλα είναι ίσης αξίας, τότε το καθένα γυρίζει άλλα τρία φύλλα και το μεγαλύτερο φύλλο κερδίζει και τα έξι φύλλα. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται έως ότου ένας παίκτης κερδίσει όλα τα φύλλα. Ο πόλεμος μπορεί να είναι απίστευτα έντονος και συναρπαστικός, ειδικά όταν ανταγωνίζεστε έναν αντίπαλο με παρόμοιο επίπεδο δεξιοτήτων. Είναι ένα υπέροχο παιχνίδι για παιδιά, καθώς και για ενήλικες που αναζητούν λίγη νοσταλγία ή απλώς μια διασκέδαση.

Το Crazy Eights είναι ένα κλασικό παιχνίδι καρτών που μοιάζει με το παιχνίδι καρτών Hearts. Είναι ένα εύκολο στην εκμάθηση παιχνίδι και μπορεί να παιχτεί από δύο έως πέντε παίκτες.

Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα απαλλαγεί από όλα τα χαρτιά σας. Για να ξεκινήσει το παιχνίδι, μοιράζουμε σε κάθε παίκτη επτά φύλλα. Οι υπόλοιπες κάρτες γίνονται η στοίβα κληρώσεων και τοποθετούμε το επάνω φύλλο στο τραπέζι για να ξεκινήσει η στοίβα απόρριψης.

Οι παίκτες παίρνουν εκ περιτροπής το επάνω φύλλο είτε από τη στοίβα είτε από τη στοίβα απόσυρσης και να το προσθέτουν στο χέρι τους. Στη συνέχεια απορρίπτουν ένα φύλλο που ταιριάζει με το χρώμα ή την κατάταξη του φύλλου που μόλις πήραν. Εάν ένας παίκτης δεν μπορεί να ταιριάξει ούτε με το χρώμα ούτε με την κατάταξη του φύλλου που πήρε, πρέπει να πάρει άλλο φύλλο από το σωρό της κλήρωσης.

Όταν ένας παίκτης απορρίψει ένα οκτάρι, πρέπει να δηλώσει ποιο κοστούμι θα χρησιμοποιήσει για τη σειρά του επόμενου παίκτη. Το παιχνίδι συνεχίζεται έως ότου ένας παίκτης δεν έχει άλλο φύλλο στο χέρι του. Ο νικητής του γύρου λαμβάνει πόντους με βάση πόσα φύλλα έχουν απομείνει στα χέρια των αντιπάλων του.

Το Crazy Eights είναι ένα γρήγορο και διασκεδαστικό παιχνίδι για παίκτες όλων των ηλικιών, καθιστώντας το ιδανικό για βραδιές οικογενειακών παιχνιδιών.

– Διαφήμιση –

Schreibe einen Kommentar