Τι πραγματικά συμβαίνει όταν είστε μεθυσμένοι;

7
Τι πραγματικά συμβαίνει όταν είστε μεθυσμένοι;

– Διαφήμιση –

Μια μελέτη του 2021 έδειξε ότι το 60% των ενηλίκων των ΗΠΑ έπιναν αλκοόλ, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πίνουν από τις γυναίκες.

Τα στάδια της δηλητηρίασης από το αλκοόλ είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι. Αν και λιγότεροι άνθρωποι πίνουν, εξακολουθεί να είναι ένα σοβαρό ζήτημα στις ΗΠΑ.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πίνουν πάρα πολύ ή να συμπεριφέρονται ανεύθυνα όταν είναι μεθυσμένοι. Η κατανόηση των σταδίων της δηλητηρίασης από το αλκοόλ μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πού να τραβήξετε τη γραμμή.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ και των επιπέδων αλκοόλ στο αίμα.

Νεφροσύνη ή ελάχιστη μέθη

Το πρώτο στάδιο θα είναι ένας συνδυασμός νηφάλιου ή ελάχιστης μέθης. Μπορείτε ακόμα να θεωρηθείτε νηφάλιος εάν έχετε πιει ένα ποτό ή λιγότερο.

Ένα νηφάλιο BAC συνήθως δείχνει μεταξύ 0,01% και 0,05%. Εάν δεν είστε συνηθισμένοι να πίνετε, μπορεί να αισθάνεστε ακόμα λίγο εξασθενημένοι από πολύ ελάχιστη μέθη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να πίνετε με ασφάλεια εάν δεν είστε συνηθισμένοι στο αλκοόλ. Ακόμη και ένα ή δύο ποτά μπορεί να σας παρασύρουν και να σας κάνουν να αισθανθείτε αδιαθεσία.

Ευφορία

Το επόμενο στάδιο της δηλητηρίασης από το αλκοόλ θα είναι η ευφορία. Πολλοί άνθρωποι φτάνουν σε αυτό το στάδιο εάν έχουν BAC από 0,03% έως 0,12%.

Η πλειοψηφία των γυναικών φτάνουν στο στάδιο αν έχουν πιει ένα ή δύο ποτά μέσα σε μια ώρα. Για τους άνδρες, μπορεί να μπορούν να πιουν δύο ή τρία ποτά πριν φτάσουν σε ευφορία.

Η ευφορία περιγράφεται ως ελαφρώς μεθυσμένη ή ανυπόφορη, όπως πολλοί άνθρωποι την αναφέρουν. Πολλοί άνθρωποι αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μιλάνε και μπορεί να δυσκολεύονται με τον συντονισμό.

Η ευφορία δεν είναι ασφαλές στάδιο αφού οι κινητικές σας δεξιότητες μειώνονται σημαντικά. Αυτό είναι το στάδιο όπου είναι πολύ εύκολο να εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα αν οδηγούσατε.

Όσοι σχεδιάζουν να πιουν πολλά ποτά θα πρέπει να έχουν τρόπο να φτάσουν στο σπίτι. Θα ήταν παράνομο να οδηγούν το δικό τους όχημα με περιορισμένη τη νοητική τους ικανότητα.

Ίσως χρειαστεί να εξετάσετε baronedefensefirm.com αν κάνετε κάτι παράνομο σε αυτό το στάδιο.

Ενθουσιασμός

Ένα από τα στάδια της δηλητηρίασης από το αλκοόλ περιγράφεται ως ενθουσιασμός. Μπορεί να αντιμετωπίσετε αυτό το στάδιο όταν το BAC σας φτάσει το 0,09% έως 0,25%.

Μπορείτε να φτάσετε σε αυτό το στάδιο εάν έχετε πιει οπουδήποτε από 2 έως 5 ποτά σε μια ώρα. Αυτό είναι συχνά όπου μέθυσες αισθητά και η κρίση σου μειώνεται.

Πολλοί άνθρωποι γίνονται συναισθηματικά ασταθείς και αρχίζουν να προσβάλλουν την ομιλία τους. Μπορεί επίσης να δυσκολευτείτε να δείτε και να αρχίσετε να νιώθετε ναυτία και έμετο.

Πολλοί άνθρωποι σβήνουν και δεν μπορούν να θυμηθούν την προηγούμενη νύχτα λόγω της μέθης.

Σύγχυση

Το επόμενο στάδιο θα είναι η σύγχυση, όπου θα φτάσετε σε BAC από 0,18% έως 0,30%. Θα αρχίσετε να αισθάνεστε εξαιρετικά μεθυσμένοι και μπορεί να μην μπορείτε να ελέγξετε το σώμα σας.

Πολλοί άνθρωποι λιποθυμούν ή δεν μπορούν να σηκωθούν και να περπατήσουν οι ίδιοι. Η επίγνωσή σας θα έχει φύγει και μπορεί να μην θυμάστε να μεθύσατε.

Αυτό το στάδιο συχνά οδηγεί σε ατυχήματα, καθώς οι άνθρωποι δεν έχουν πλέον τον έλεγχο του εαυτού τους. Μπορεί να θέσετε τον εαυτό σας σε μια επικίνδυνη κατάσταση ή να πέσετε και να τραυματιστείτε.

Νάρκη

Όταν φτάσετε σε BAC 0,25% έως 0,40% φτάνετε στο στάδιο της λήθαρσης. Αυτό είναι όπου πιθανότατα θα είστε πολύ μπερδεμένοι και δεν θα μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει.

Μπορεί να χάσετε τις αισθήσεις σας και να αρχίσετε να έχετε ακανόνιστο ή αργό καρδιακό ρυθμό. Μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν ακόμη και επιληπτικές κρίσεις μόλις φτάσουν σε αυτό το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα.

Εδώ διατρέχετε επίσης υψηλότερο κίνδυνο δηλητηρίασης από αλκοόλ. Αυτό οφείλεται σε υπερβολική δόση, δημιουργώντας μια επικίνδυνη κατάσταση όπου χρειάζεστε ιατρική βοήθεια.

Τοξίκωση που προκαλείται από κώμα

Εάν το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα σας υπερβαίνει το 0,45%, κινδυνεύετε να πάτε σε κώμα. Αυτό το στάδιο συχνά επιβραδύνει τον καρδιακό σας ρυθμό, δημιουργώντας ένα απειλητικό για τη ζωή πρόβλημα.

Η θερμοκρασία του σώματός σας θα πέσει και μπορεί να χάσετε το αντανακλαστικό σας και κάθε συντονισμό. Σε αυτό το στάδιο, οι άνθρωποι χρειάζονται άμεση ιατρική φροντίδα, διαφορετικά θα πάνε σε κώμα.

Θάνατος

Μια ένδειξη BAC 0,45% είναι πολύ σοβαρή και συνήθως οδηγεί σε απειλητικά για τη ζωή προβλήματα. Μπορεί να πέσετε σε κώμα, αλλά αν ξεπεράσετε αυτό το ποσοστό, ο θάνατος είναι πολύ πιο πιθανός.

Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων πεθαίνει κάθε χρόνο από τη χρήση αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής δόσης αλκοόλ. Πολλοί άνθρωποι δεν πίνουν απλώς αυτή την ποσότητα αλκοόλ σε μια βραδινή έξοδο σε κλαμπ.

Αυτό είναι πολύ πιο συνηθισμένο σε άτομα με εθισμό στο αλκοόλ, που έχει δημιουργήσει υψηλή ανοχή στο αλκοόλ. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να πίνουν τεράστια ποσότητα αλκοόλ χωρίς να το συνειδητοποιούν πραγματικά.

Ακόμη και με ιατρική φροντίδα, ένα BAC πάνω από 0,45% συχνά σημαίνει ότι δεν θα επιβιώσετε.

Κατανόηση του BAC

Εάν δεν καταλαβαίνετε τη συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα, αυτό αναφέρεται ως BAC. Αυτό χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ποσότητας αλκοόλ που βρίσκεται στην κυκλοφορία του αίματός σας.

Αυτή η μέτρηση χρησιμοποιείται για να κατανοήσει πόσο μεθυσμένος είναι ένα άτομο. Διάφοροι παράγοντες λαμβάνονται υπόψη, καθώς το αλκοόλ επηρεάζει διαφορετικά τους ανθρώπους.

Μετρά τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα σας με τρόπο που είναι ακριβής για το σώμα σας, εξετάζοντας συγκεκριμένα πράγματα:

  • Το φύλο σου
  • Εθνότητα
  • Γενική υγεία
  • Ταχύτητα πόσης
  • Εάν έχετε άδειο στομάχι
  • Βάρος και μεταβολισμός
  • Συγκέντρωση αλκοολούχων ποτών

Στάδια Αλκοολικής Τοξίκωσης

Εάν ενδιαφέρεστε για τα διαφορετικά στάδια της δηλητηρίασης από το αλκοόλ, υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη. Υπάρχουν επτά στάδια που μετρούν τα επίπεδα μέθης που μπορεί να περάσει ένα άτομο.

Βρήκατε αυτό το άρθρο για το αλκοόλ χρήσιμο; Συνεχίστε να διαβάζετε για άλλα άρθρα που σχετίζονται με ειδήσεις και μοντέρνα θέματα.

– Διαφήμιση –

Schreibe einen Kommentar