Το πλυντήριο Whirlpool σταματά στο μέσο του κύκλου; Πώς να το διορθώσετε

5
Το πλυντήριο Whirlpool σταματά στο μέσο του κύκλου; Πώς να το διορθώσετε

Εάν το πλυντήριό σας Whirlpool έχει σταματήσει να λειτουργεί στα μέσα του κύκλου, είστε στη σωστή σελίδα!

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε σε όλους τους πιθανούς λόγους που μπορεί να συμβαίνει αυτό και στη συνέχεια θα σας δώσουμε βήμα προς βήμα οδηγίες για το πώς να διορθώσετε την υποκείμενη αιτία. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι να φτάσετε στο τέλος του οδηγού, θα έχετε βρει την αιτία του προβλήματος και θα μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ξανά το πλυντήριό σας.

Όλα τα μεγάλα μοντέλα πλυντηρίων Whirlpool καλύπτονται από αυτόν τον οδηγό, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω αριθμών μοντέλων:

2LA5700XMW0

2LA5700XMW1

2LSR5233BN0

2LSR5233BQ1

2LSR5233BW0

2LSR5233BZ1

3CA2000XMW0

GHW9100LW1

GHW9100LW2

GHW9150PW0

GHW9150PW4

GHW9200LW0

LSQ8243HQ0

LSR7233EQ0

LSR8233EQ0

LXR9245EQ1

WFW72HEDW0

WFW9150WW00

WTW4800XQ2

WTW4800XQ4

WTW5000DW1

Βήμα 1—Ελέγξτε την παροχή ρεύματος

Το πρώτο βήμα είναι να ελέγξετε την παροχή ρεύματος. Αυτό μπορεί να γίνει απλά φροντίζοντας το πλυντήριό σας να είναι σωστά συνδεδεμένο στην πρίζα. Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα βύσμα να χαλαρώνει ή να καταστραφεί με την πάροδο του χρόνου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει την απενεργοποίηση του πλυντηρίου σας στα μέσα του κύκλου. Εάν διαπιστώσετε ότι το φις ρεύματος είναι κατεστραμμένο ή χαλαρό, θα πρέπει να αντικατασταθεί από εξειδικευμένο τεχνικό. Εάν το βύσμα τροφοδοσίας είναι εντάξει, προχωρήστε στο Βήμα 2.

Βήμα 2—Ελέγξτε τον διακόπτη κυκλώματος

Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε τον διακόπτη κυκλώματος. Μερικές φορές ο διακόπτης κυκλώματος μπορεί να σκοντάψει ενώ το πλυντήριό σας λειτουργεί σε έναν κύκλο. Ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι έχετε πάρα πολλές άλλες συσκευές που επίσης περνούν από το ίδιο κύκλωμα με το πλυντήριο. Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε αυτό να συμβαίνει είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αποκλειστικό κύκλωμα για το πλυντήριό σας.

Για να ελέγξετε τον διακόπτη κυκλώματος, μεταβείτε στην οικιακή ασφαλειοθήκη και βεβαιωθείτε ότι δεν έχει σκοντάψει. Αν ναι, ενεργοποιήστε το ξανά. Εάν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα ή εάν ο διακόπτης κυκλώματος δεν έχει απενεργοποιηθεί, προχωρήστε στο Βήμα 3.

Βήμα 3—Ελέγξτε την κλειδαριά της πόρτας

Ο σκοπός της κλειδαριάς της πόρτας είναι να βεβαιωθείτε ότι η πόρτα σας είναι σωστά κλειστή κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης. Όταν κλείνετε την πόρτα, η κλειδαριά της πόρτας λέει στον κύριο πίνακα ελέγχου ότι η πόρτα είναι κλειστή και ότι είναι ασφαλές να λειτουργεί το πλυντήριο σε έναν κύκλο. Εάν ο διακόπτης της πόρτας είναι ελαττωματικός, το πλυντήριό σας μπορεί να απενεργοποιηθεί στα μέσα του κύκλου.

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε την κλειδαριά της πόρτας στο πλυντήριό σας Whirlpool:

 1. Ξεκινήστε ελέγχοντας το εγχειρίδιο χρήσης για να διαπιστώσετε εάν το πλυντήριό σας διαθέτει μηχανική ή ηλεκτρονική κλειδαριά πόρτας.
 2. Εάν έχετε μηχανική κλειδαριά πόρτας, προσπαθήστε να κλείσετε την πόρτα και ελέγξτε αν κλείνει σωστά και μετά κλειδώνει στη θέση της. Εάν όχι, θα πρέπει να αντικατασταθεί.
 3. Εάν έχετε ηλεκτρονικό μάνδαλο πόρτας, θα πρέπει να ελεγχθεί με ένα πολύμετρο για να διαπιστωθεί εάν έχει συνέχεια.
 4. Για να ελέγξετε την κλειδαριά της πόρτας, ελέγξτε κάθε έναν από τους διακόπτες κλειδαριάς πόρτας για συνέχεια. Εάν είναι ελαττωματικό, η κλειδαριά της πόρτας θα πρέπει να αντικατασταθεί. Εάν είναι εντάξει, προχωρήστε στο Βήμα 4.
 5. Μόλις εγκατασταθεί η νέα κλειδαριά πόρτας, ελέγξτε εάν το πλυντήριό σας μπορεί πλέον να λειτουργήσει για έναν πλήρη κύκλο χωρίς να σβήσει. Εάν όχι, προχωρήστε στο Βήμα 4.

Βήμα 4—Ελέγξτε τον διακόπτη του καπακιού

Ο διακόπτης του καπακιού σταματά τη λειτουργία του Whirlpool όταν ανοίγει η πόρτα. Εάν αυτό συμβεί στα μέσα του κύκλου, το πλυντήριό σας θα σταματήσει. Εάν ο διακόπτης του καπακιού σας είναι ελαττωματικός ή έχει σταματήσει να λειτουργεί εντελώς, μπορεί να απενεργοποιεί το πλυντήριό σας ενώ δεν θα έπρεπε.

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε το διακόπτη του καπακιού:

 1. Κλείστε το ρεύμα.
 2. Εντοπίστε το διακόπτη του καπακιού στο πλυντήριό σας Whirlpool (αν δεν είστε σίγουροι πώς να τον εντοπίσετε, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης).
 3. Μόλις εντοπιστεί, ελέγξτε τον διακόπτη με ένα πολύμετρο.
 4. Εάν ο διακόπτης δεν έχει συνέχεια, είναι ελαττωματικός και θα πρέπει να αντικατασταθεί. Εάν έχει συνέχεια, ο διακόπτης λειτουργεί σωστά και μπορείτε να προχωρήσετε στο Βήμα 5.
 5. Μόλις εγκατασταθεί ένας νέος διακόπτης καπακιού, ελέγξτε εάν το πλυντήριο Whirlpool μπορεί να εκτελέσει έναν πλήρη κύκλο χωρίς διακοπή. Εάν όχι, προχωρήστε στο Βήμα 5.

Βήμα 5—Ελέγξτε τη βαλβίδα εισαγωγής νερού

Η βαλβίδα εισαγωγής νερού είναι υπεύθυνη για την είσοδο νερού στο πλυντήριό σας κατά τη διάρκεια του κύκλου. Εάν η βαλβίδα γίνει ελαττωματική, το νερό δεν θα μπει στο πλυντήριό σας όταν απαιτείται, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει το σβήσιμο του στα μέσα του κύκλου.

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε τη βαλβίδα εισαγωγής νερού:

 1. Κλείστε το ρεύμα και το νερό.
 2. Εντοπίστε τη βαλβίδα εισαγωγής νερού στο πλυντήριό σας Whirlpool (αν δεν είστε σίγουροι πώς να την εντοπίσετε, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης).
 3. Αφού εντοπιστεί, ελέγξτε τη βαλβίδα με ένα πολύμετρο.
 4. Εάν η βαλβίδα δεν έχει συνέχεια, είναι ελαττωματική και θα πρέπει να αντικατασταθεί. Εάν έχει συνέχεια, η βαλβίδα λειτουργεί σωστά και μπορείτε να προχωρήσετε στο Βήμα 6.
 5. Μόλις εγκατασταθεί μια νέα βαλβίδα εισαγωγής νερού, ελέγξτε εάν το πλυντήριο Whirlpool μπορεί να εκτελέσει έναν πλήρη κύκλο χωρίς διακοπή. Εάν όχι, προχωρήστε στο Βήμα 6.

Βήμα 6—Αντικαταστήστε την κύρια πλακέτα ελέγχου

Η κύρια πλακέτα ελέγχου είναι δύσκολο να δοκιμαστεί, επομένως η καλύτερη επιλογή είναι να την αντικαταστήσετε και να δείτε εάν αυτό λύνει το πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να αποφασίσετε ότι είναι λιγότερο επικίνδυνο να αγοράσετε απλώς ένα νέο πλυντήριο.

Schreibe einen Kommentar