Το DXDC και το PMHA Davao ενισχύουν την υπεράσπιση της ψυχικής υγείας, προσφέρεται συμπόσιο σε 200 φοιτητές

10
Το DXDC και το PMHA Davao ενισχύουν την υπεράσπιση της ψυχικής υγείας, προσφέρεται συμπόσιο σε 200 φοιτητές
Πόλη του Νταβάο- Το Κεφάλαιο του Νταβάο της Φιλιππινικής Ένωσης Ψυχικής Υγείας (PMHA) υποστηρίζει την ψυχική υγεία.

Ο Precious Manliguez, ειδικός ψυχικής υγείας και σύμβουλος στο PMHA Davao, αποκάλυψε ότι θεωρούν τον αριθμό των περιπτώσεων αυτοκτονίας στην πόλη ανησυχητικό.

Σύμφωνα με αυτό, μπορεί να αποτραπεί η αυτοκτονία εάν όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και προβλήματα υγείας γνωρίζουν ότι έχουν πού να απευθυνθούν και να ζητήσουν βοήθεια.

Στα στοιχεία που παρουσίασε ο Manliguez κατά τη διάρκεια του DXDC RMN Davao «Σχέσεις & Ψυχική Υγεία» στο Συμπόσιο Ψυχικής Υγείας, η πόλη του Νταβάο κατέγραψε 53 θανάτους από αυτοκτονία το 2022, 7 ή 13,21% των θυμάτων ήταν γυναίκες ενώ 46 ή 86,79% ήταν άνδρες. άνδρας, όπου το νεότερο από τα θύματα είναι 11 ετών και το μεγαλύτερο 70 ετών.

Κατά τη διάρκεια του ειδικού συμποσίου για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο Manliguez έδωσε έμφαση όχι μόνο στη σχέση μεταξύ των συντρόφων αλλά και στη σχέση μεταξύ οικογένειας, συναδέλφων, φίλων, συνανθρώπων και της νεολαίας που εξακολουθούν να δημιουργούν σχέσεις στην κοινότητα.

Ανακοινώθηκε στο κοινό ότι το PMHA Davao Chapter και η Δημοτική Κυβέρνηση του Davao θα προσφέρουν δωρεάν συμβουλευτική και συμβουλευτική για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ο πελάτης χρειάζεται μόνο να υποβληθεί οικειοθελώς για να είναι αποτελεσματική η παρέμβαση.

Η υπεράσπιση της ψυχικής υγείας πρέπει επίσης να ενισχυθεί και να κατέβει στο επίπεδο των barangay όπου πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται από την ψυχική υγεία.

Χθες, περίπου 200 φοιτητές του Πανεπιστημίου του Mindanao από το College of Arts and Sciences Education, Nursing and Structural Engineering συμμετείχαν στη δραστηριότητα και τους δόθηκε επίσης η ευκαιρία να δουν προσωπικά τις δυνάμεις του DXDC RMN Davao.

RadioMaN Aimee Guinita

Schreibe einen Kommentar