Όλοι Χρειαζόμαστε Λίγη Χάρη

8
Όλοι Χρειαζόμαστε Λίγη Χάρη
Όλοι Χρειαζόμαστε Λίγη Χάρη

Όλοι χρειαζόμαστε τη χάρη. Μερικές φορές γίνεται πιο εμφανές από άλλες φορές. Πρόσφατα έγινε μια μικρή παρεξήγηση στην οικογένειά μου και η ανάγκη για χάρη ήρθε στο προσκήνιο του μυαλού μου. Όταν λέω μικρό, το εννοώ. Δεν ήταν τίποτα, πραγματικά, αλλά αρκετό για να με κάνει να ρίξω μερικά δάκρυα. Ούτε αυτό είναι πάντα κακό. Μερικές φορές χρειάζεστε μόνο ένα καλό κλάμα!

Αυτό που έκανε η κατάσταση ήταν να τρυφερώσει λίγο την καρδιά μου. Με έκανε να σκεφτώ τα πράγματα υπό το πρίσμα του τι πραγματικά έχει σημασία στη ζωή. Και συνειδητοποίησα ότι η μικρή μου κατάσταση μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερες περιστάσεις… όπως η τρέχουσα κρίση του κορωνοϊού, καθώς και το τρέχον κλίμα διχασμού στο έθνος μας.

Χρειαζόμαστε ενότητα στον κόσμο μας σήμερα

Αυτός ο ιστότοπος δεν αφορούσε ποτέ την πολιτική και δεν θα γίνει αυτό σήμερα, αλλά θα ήθελα να εξερευνήσω τα συναισθήματα και τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει ο διχασμός. Ο διχασμός, είτε μεταξύ μελών της οικογένειας είτε μεταξύ πολιτών της ίδιας χώρας, είναι σχεδόν πάντα κακός. Υποδηλώνει έλλειψη ενότητας, μια κατάσταση δυσπιστίας, μια κατάσταση που μπορεί να γεννήσει δυσαρέσκεια και παρεξήγηση. Εδώ είναι μερικά από τα πολλά διάσημα αποσπάσματα σε όλη την ιστορία που αναφέρονται στη διαίρεση:

«Ένα σπίτι χωρισμένο στον εαυτό του δεν μπορεί να σταθεί» – Αβραάμ Λίνκολν [quoting the Bible]

«Όταν δεν υπάρχει εχθρός μέσα, οι εχθροί έξω δεν μπορούν να σε βλάψουν».
Winston S. Churchill

«Όλοι για έναν και ένας για όλους, ενωμένοι στεκόμαστε διχασμένοι πέφτουμε».
Αλέξανδρος Δουμάς, στο Οι τρεις ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

«Οι διαφορές θα υπάρχουν πάντα, αλλά δεν χρειάζεται πάντα να προκύπτει διχασμός».
― Μπεθ Μουρ

Καλώ όλους να επιλέξουν τη συγχώρεση παρά τη διαίρεση, την ομαδική εργασία έναντι της προσωπικής φιλοδοξίας.—Jean-Francois Cope

Εκείνος όμως, γνωρίζοντας τις σκέψεις τους, τους είπε: «Κάθε βασίλειο που χωρίζεται εναντίον του εαυτού του καταστρέφεται, και ένα διαιρεμένο σπιτικό πέφτει. ― Ιησούς Χριστός, στο Αγια ΓΡΑΦΗ

Τι μπορούμε να κάνουμε για να επεκτείνουμε τη χάρη

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει τουλάχιστον μερικά από αυτά τα αποσπάσματα όλη μας τη ζωή. Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνούσαν ότι υπάρχει πάρα πολύς διχασμός στον κόσμο μας σήμερα, ειδικά εδώ στην αγαπημένη μας Αμερική. Θα μπορούσαμε να περάσουμε χρόνο μιλώντας για το πώς και γιατί φτάσαμε εδώ, αλλά θα προτιμούσα να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να ξεφύγουμε από το λάκκο της διαίρεσης στο οποίο βρισκόμαστε. Μπορώ να ξεκινήσω κάνοντας μερικές ερωτήσεις στον εαυτό μου:

  1. Διαφωνώ ποτέ με κάποιον μόνο και μόνο για να είμαι δυσάρεστη;
  2. Προσπαθώ ειλικρινά να δω την άλλη άποψη;
  3. Μπορώ να παραμερίσω την επιθυμία μου να είμαι «σωστός» για να ακούω πραγματικά; και μετά, τέλος…
  4. Θα αποφασίσω να αγαπήσω αυτό το άτομο, ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε σε όλα;

Σε αυτές τις μέρες της άμεσης και υπερβολικής πληροφόρησης, είναι εύκολο να προσφέρουμε μια γνώμη. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας προσκαλούν να τα μεταδώσουμε, ενώ τα διαδικτυακά και τα καλωδιακά μέσα προσπαθούν να τα διαμορφώσουν. Οι απόψεις είναι παντού… τόσο άφθονες όσο οι κόκκοι αλατιού στο σέικερ σας. Όλοι έχουν άποψη και όλοι ουρλιάζουμε με τη μία. Μπορεί να είναι δύσκολο να φιλτράρεις τα πάντα. Η ουσία, όμως, είναι η αγάπη και το ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον. Οι απόψεις μας δεν έχουν πραγματικά σημασία αν δεν μπορούμε να αγαπάμε και να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον.

Όσον αφορά την επίλυση της σύγκρουσης, κάθε σοφός άνθρωπος που έχω γνωρίσει έχει πει κάτι για αυτό:

Δεν μπορείτε να αλλάξετε τη συμπεριφορά των άλλων. Ο μόνος που έχεις τη δύναμη να αλλάξεις είναι ο εαυτός σου!».

Και είναι αλήθεια, έτσι δεν είναι; Μπορεί να παντρευτούμε κάποιον, νομίζοντας ότι θα αλλάξει. Ή μπορεί να επιλέξουμε μια φίλη και μετά να προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε. Αλλά δεν λειτουργεί έτσι. Τελικά, ο μόνος άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο που μπορούμε πραγματικά να αλλάξουμε είναι ο εαυτός μας! Μπορώ σίγουρα να δω τρόπους που πρέπει να αλλάξω για να τα πάω καλύτερα με αυτούς του «κύκλου» μου.

Μην κάνετε τίποτα από εγωιστική φιλοδοξία ή έπαρση, αλλά με ταπεινοφροσύνη θεωρείτε τους άλλους πιο σημαντικούς από αυτόν σείς οι ίδιοιΦιλιππησίους 2:3

Θα συμμετάσχετε μαζί μου στο να επεκτείνω τη χάρη σε άλλους; Να έχεις μια υπέροχη μέρα φίλε μου!!

Η Sondra Lyn στο Home.com

Σφραγίδα DigiproveΤα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται από την Digiprove © 2020

Schreibe einen Kommentar