5 Συμβουλές για την έναρξη μιας Ένωσης Φοιτητών Επιχειρήσεων

7
5 Συμβουλές για την έναρξη μιας Ένωσης Φοιτητών Επιχειρήσεων

– Διαφήμιση –

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να ξεκινήσεις και να διευθύνεις μια επιχείρηση είναι δύσκολο. Ανάμεσα στην εξισορρόπηση του σχολείου, της εργασίας και της κοινωνικής ζωής, μπορεί να είναι αρκετά αποθαρρυντικό να κάνετε μια βουτιά στην επιχειρηματικότητα. Ωστόσο, με λίγη τεχνογνωσία και υποστήριξη, μπορείτε να τα καταφέρετε. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε πέντε συμβουλές για να ξεκινήσετε ένα σύλλογος φοιτητών επιχειρήσεων (BSA). Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα είστε σε καλό δρόμο για να κάνετε την κοινότητα της πανεπιστημιούπολης σας πιο υποστηρικτική και χρήσιμη όταν πρόκειται για την έναρξη επιχειρήσεων.

Καθορισμός του προβλήματος

Η έναρξη μιας ένωσης φοιτητών επιχειρήσεων μπορεί να είναι μια συναρπαστική και προκλητική εμπειρία. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

1. Καθορίστε το πρόβλημα που θα λύσει ο σύλλογός σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να εστιάσετε την αποστολή και τους στόχους σας.

2. Προσδιορίστε ποιο είναι το κοινό-στόχος σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε περιεχόμενο, διαφημίσεις και εκδηλώσεις που τους αρέσουν.

3. Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό και ένα χρονοδιάγραμμα για το έργο σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο και να αποφύγετε τις υπερβολικές δαπάνες σε περιττά αντικείμενα.

4. Δικτυωθείτε με άλλες επιχειρηματικές ενώσεις στην πανεπιστημιούπολη για να μάθετε από τις εμπειρίες και τις επιτυχίες τους.

5. Μείνετε θετικοί και αισιόδοξοι σε όλη τη διαδικασία!

Προσδιορισμός των στόχων

Η έναρξη μιας ένωσης φοιτητών επιχειρήσεων μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συνδεθείτε με συμφοιτητές και να προωθήσετε την επιχειρηματικότητα στην κοινότητά σας. Ακολουθούν τέσσερις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

1. Προσδιορίστε τους στόχους του οργανισμού σας. Τι ελπίζετε να πετύχετε;

2. Σκεφτείτε το είδος της ιδιότητας μέλους που θέλετε να προσελκύσετε. Θέλετε μέλη που ασχολούνται ήδη με την επιχειρηματικότητα ή θέλετε μια γενικότερη συνδρομή;

3. Αποφασίστε για τη δομή του συλλόγου σας. Θα είναι ένας επίσημος οργανισμός με καταστατικούς και αξιωματούχους ή θα είναι πιο άτυπος;

4. Σχεδιάστε πώς θα δημιουργήσετε έσοδα και θα χρηματοδοτήσετε τον οργανισμό σας. Πώς οι συνδρομές των μελών θα βοηθήσουν στην κάλυψη των εξόδων; Μπορούν να γίνουν δεκτές δωρεές;

Ανάπτυξη στρατηγικής

1. Αρχικά, επιλέξτε μια εστίαση ή μια θέση για την επιχείρησή σας. Μόλις καθορίσετε τι θέλετε να προωθήσετε, ξεκινήστε να ερευνάτε τις καλύτερες μεθόδους για να το κάνετε.

2. Στη συνέχεια, προσδιορίστε ποιοι θα είναι οι βασικοί σας εκλογικοί φορείς και στοχεύστε το μάρκετινγκ σε αυτούς. Εξετάστε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε στο φοιτητικό σώμα, τους αποφοίτους και τις τοπικές επιχειρήσεις της πανεπιστημιούπολης σας.

3. Τέλος, δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό και ένα χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη του συλλόγου σας. να είστε ρεαλιστές στον καθορισμό στόχων και φροντίστε να λογοδοτείτε για τυχόν απροσδόκητες αποτυχίες στην πορεία!

Επιλέγοντας το σωστό όνομα και λογότυπο

1. Όταν επιλέγετε όνομα και λογότυπο επιχείρησης, βεβαιωθείτε ότι είναι ελκυστικά και κατάλληλα για τον οργανισμό σας.

2. Προσπαθήστε να βρείτε μια υπάρχουσα επιχείρηση που έχει παρόμοιο όνομα ή λογότυπο και αντιγράψτε το στυλ για τον οργανισμό σας.

3. Βεβαιωθείτε ότι το λογότυπό σας είναι απλό και κατανοητό και χρησιμοποιήστε μια γραμματοσειρά που είναι ευανάγνωστη από απόσταση.

4. Επιλέξτε μια παλέτα χρωμάτων που αντικατοπτρίζει καλύτερα την επωνυμία σας και δημιουργήστε Διαφημίσεις Φέιγ βολάν/ιστότοπων/Facebook σε αυτόν τον χρωματικό συνδυασμό.

5. Σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό όνομα ή σλόγκαν για τη συσχέτισή σας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε όλα τα υλικά σας.

Καθορισμός κριτηρίων μέλους

Ο σκοπός της ίδρυσης μιας ένωσης φοιτητών επιχειρήσεων είναι να παρέχει ένα φόρουμ για τους φοιτητές να δικτυωθούν και να συνεργαστούν και να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις στην πανεπιστημιούπολη. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τον καθορισμό των κριτηρίων συμμετοχής:

-Επιλέξτε μια θέση που σας ενδιαφέρει και στοχεύστε τη βάση μελών σας.

-Σκεφτείτε τι είδους πόρους ή υπηρεσίες θα θέλατε να προσφέρει η ένωση στα μέλη της.

-Σκεφτείτε πόσο εύκολο θα είναι για εσάς να διαχειριστείτε και να προωθήσετε το σωματείο.

-Αναζητήστε έναν υφιστάμενο σύλλογο φοιτητών επιχειρήσεων στην περιοχή σας ή επικοινωνήστε με το κέντρο επιχειρηματικότητας του σχολείου σας, εάν ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε ένα.

Θέσπιση καταστατικού

Η ίδρυση μιας ένωσης φοιτητών επιχειρήσεων μπορεί να είναι μια δύσκολη αποστολή, αλλά με τη σωστή καθοδήγηση και οργάνωση, μπορεί να είναι μια επιτυχημένη επιχείρηση. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

1. Καθορίστε τους στόχους σας. Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε οργανωτική εργασία, είναι σημαντικό να καθορίσετε τους στόχους σας για την ένωση. Τι ελπίζετε να πετύχετε; Τι πόρους θα χρειαστείτε; Μόλις κατανοήσετε ξεκάθαρα τι θέλετε, είναι ευκολότερο να εντοπίσετε τρόπους για να επιτύχετε αυτούς τους στόχους.

2. Επιλέξτε ένα κατάλληλο όνομα και λογότυπο. Όταν επιλέγετε το όνομα και το λογότυπο για τον οργανισμό σας, βεβαιωθείτε ότι αντικατοπτρίζουν την αποστολή σας και δημιουργούν μια ταυτότητα για την ομάδα σας. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε ένα εύκολα προφερόμενο όνομα που θα είναι αναγνωρίσιμο σε όλη την πανεπιστημιούπολη.

3. Δημιουργήστε δομές ηγεσίας και διακυβέρνησης. Αφού επιλέξετε όνομα και λογότυπο, είναι καιρός να δημιουργήσετε δομές ηγεσίας και διακυβέρνησης. Ποιος θα ηγηθεί του συλλόγου; Πώς θα ληφθούν οι αποφάσεις; Πώς θα ενταχθούν και θα συμμετέχουν τα μέλη στην οργάνωση; Αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν πριν προχωρήσουμε περαιτέρω στις προσπάθειες οργάνωσης.

4. Ανάπτυξη καταστατικού. Μετά τη δημιουργία δομών ηγεσίας και διακυβέρνησης, είναι καιρός να αναπτυχθούν καταστατικοί νόμοι που θα διέπουν τον τρόπο λειτουργίας της ένωσης. Αυτό το έγγραφο θα περιγράφει τα δικαιώματα και τις ευθύνες των μελών, καθώς και τις διοικητικές διαδικασίες που σχετίζονται με τη λειτουργία του οργανισμού. Τα καταστατικά είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του σωματείου και της τήρησης των καθιερωμένων κατευθυντήριων γραμμών

Δημιουργία σχεδίων μάρκετινγκ

1. Κατανοήστε τους στόχους σας. Το πρώτο βήμα σε οποιοδήποτε σχέδιο μάρκετινγκ είναι να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε ποιος είναι ο τελικός σας στόχος. Τι θέλετε να πιστεύουν οι άνθρωποι για τον οργανισμό σας; Τι θέλετε να κάνουν επειδή το γνωρίζουν; Μόλις μάθετε αυτά τα πράγματα, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε τρόπους για να επιτύχετε αυτούς τους στόχους.

2. Προσδιορίστε το κοινό-στόχο σας. Μόλις μάθετε τι θέλετε να σκέφτονται και να κάνουν οι άνθρωποι, το επόμενο βήμα είναι να καταλάβετε ποιο είναι αυτό το κοινό. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που θα ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτά που έχετε να πείτε; Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που μπορεί να είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν θετικά; Μόλις μάθετε ποιο είναι το κοινό σας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε ένα μήνυμα που να το ελκύει ειδικά.

3. Δημιουργήστε μια στρατηγική πολυμέσων. Τώρα που ξέρετε πώς θα ακούσουν οι άνθρωποι για τον οργανισμό σας, ήρθε η ώρα να καταλήξετε σε ένα σχέδιο για να τους προσεγγίσετε. Ποια κανάλια θα λειτουργήσουν καλύτερα για τη μετάδοση του μηνύματός σας; Πόσο συχνά πρέπει να δημοσιεύετε νέες πληροφορίες ή περιεχόμενο; Και πού πρέπει να είναι το επίκεντρο των προσπαθειών σας; Το να καταλάβετε όλα αυτά θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι προσπάθειές σας μάρκετινγκ είναι αποτελεσματικές και αποδοτικές.

4. Προωθήστε τον οργανισμό σας online και offline. Αφού δημιουργήσετε μια στρατηγική πολυμέσων και μηνυμάτων, ήρθε η ώρα να θέσετε τα πάντα σε εφαρμογή, προωθώντας τον οργανισμό σας online και εκτός. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενεργά και καλά βελτιστοποιημένα, γράψτε αναρτήσεις ιστολογίου που προωθούν τη συζήτηση γύρω από το ΔΙΚΟ ΣΑΣ

Διοργάνωση αποτελεσματικών εράνων

Ένα από τα πρώτα βήματα για την έναρξη ενός σύλλογος φοιτητών επιχειρήσεων διοργανώνει έναν αποτελεσματικό έρανο. Υπάρχει ένας αριθμός μεθόδων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εσόδων και οι πιο επιτυχημένες ενώσεις έχουν βρει έναν τρόπο να δημιουργήσουν ένα μείγμα που λειτουργεί καλύτερα για αυτούς.

Ορισμένες ενώσεις επιλέγουν να πραγματοποιούν εκπτώσεις και δημοπρασίες ψησίματος, ενώ άλλες μπορεί να επιλέξουν να διοργανώσουν δείπνα ή πάρτι. Είναι σημαντικό να εξετάσετε το είδος των εκδηλώσεων που θα ενδιαφέρουν πιθανούς χορηγούς και θα στοχεύσετε την αγορά που θέλετε να προσελκύσετε.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στη συγκέντρωση χρημάτων είναι η ευαισθητοποίηση του οργανισμού σας. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω διαφήμισης από στόμα σε στόμα, δημοσίευσης φυλλαδίων στην πανεπιστημιούπολη και προβολής διαφημίσεων στη φοιτητική εφημερίδα. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα διαφημιστικά υλικά εμφανίζουν ευδιάκριτα τα στοιχεία επικοινωνίας σας, ώστε οι δωρητές να μπορούν να επικοινωνήσουν εύκολα μαζί σας.

Τέλος, να είστε έτοιμοι να αφιερώσετε χρόνο σε δραστηριότητες συγκέντρωσης κεφαλαίων. Χρειάζεται ενέργεια και προσπάθεια για να συγκεντρώσετε χρήματα και είναι σημαντικό να καταβάλετε επιπλέον προσπάθεια εάν θέλετε η συνεργασία σας να είναι επιτυχημένη.

– Διαφήμιση –

Schreibe einen Kommentar