6 Συμβουλές για να βελτιώσετε το στυλ γραφής σας το 2023

9
6 Συμβουλές για να βελτιώσετε το στυλ γραφής σας το 2023

– Διαφήμιση –

Η ικανότητα να γράφεις απίστευτα κείμενα δεν είναι έμφυτο ταλέντο (αν και φυσικά η λογοτεχνική ικανότητα θα ήταν μεγάλο όφελος) αλλά επίκτητη δεξιότητα. Αν λοιπόν αισθάνεστε ότι είστε στάσιμοι και δεν μπορείτε να φτάσετε στο επόμενο επίπεδο επαγγελματικής εξέλιξης, ήρθε η ώρα να πιάσετε και να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο γράψιμο.

Φυσικά, μπορείτε να το κάνετε αυτό με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αλλά ο συνδυασμός συγκεκριμένων βημάτων που κάνετε για να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στο γράψιμο μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ίσως θελήσετε να γράψετε ένα βιβλίο μια μέρα και να γίνετε διάσημος συγγραφέας, ποιος ξέρει, ποιος ξέρει…

# 1 Διαβάστε τακτικά

Πρέπει να διαβάζετε όσο πιο συχνά γίνεται για να αναπτύξετε ένα ελκυστικό στυλ γραφής. Δεν έχει σημασία αν διαβάζετε μυθιστορήματα, blogs, περιοδικά, εφημερίδες ή οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, η τακτική εξάσκηση είναι απαραίτητη για τη βελτίωση του στυλ γραφής σας, καθώς σας δίνει το κλειδί για την κατασκευή προτάσεων και παραγράφων.

Επιπλέον, τέτοιες καθημερινές ρουτίνες σας διδάσκουν πώς να κάνετε αστεία και να χρησιμοποιείτε παιχνίδια με λέξεις χρησιμοποιώντας πειστικά παραδείγματα. Και τέλος, η ανάγνωση θα σας επιτρέψει να εστιάσετε στους μηχανισμούς που κάνουν ένα κείμενο ευχάριστο. Ως αποτέλεσμα, θα εμπνευστείτε και θα είστε σε θέση να γράψετε τα εντυπωσιακά κείμενά σας γρήγορα και αποτελεσματικά.

# 2 Επιλέξτε το στυλ σας: Επίσημο ή άτυπο

Τα περισσότερα κείμενα που είναι διαθέσιμα στον Ιστό είναι σπάνια επίσημα. Ειδικότερα, οι αναρτήσεις ιστολογίου είναι ανεπίσημες. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα blogs και οι influencers ίδιοι. Επομένως, προσέξτε το κοινό-στόχο σας και επιλέξτε ανάμεσα σε ένα επίσημο ή ανεπίσημο στυλ απευθυνόμενου στους αναγνώστες σας. Το κύριο πράγμα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα στυλ που ταιριάζει σε εσάς και το blog σας και να είστε συνεπείς.

Διαφορετικά, κινδυνεύετε να μπερδέψετε το κοινό σας. Εάν δεν μπορείτε να βελτιώσετε το στυλ σας ανεξάρτητα, μπορείτε να λάβετε βοήθεια από επαγγελματίες συγγραφείς. Ωστόσο, για να βρείτε τον κατάλληλο επαγγελματία για εσάς, πρέπει να έχετε μια καλή επιλογή, την οποία μπορείτε να βρείτε στο AllToPreviews ιστότοπος κριτικών υπηρεσιών γραφής.

# 3 Αναπτύξτε την κριτική σκέψη και πάλεψε με την τελειομανία

Ενώ γράφετε, είναι απαραίτητο να επιβραδύνετε τον εσωτερικό σας κριτικό, αλλά το ολοκληρωμένο κείμενο θα πρέπει να μπορεί να αξιολογήσει αντικειμενικά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αναγνωρίσετε πού έχετε χρησιμοποιήσει ανούσια κλισέ, ρίξατε πολύ νερό ή εκφράσατε μια ειλικρινά αδύναμη ιδέα. Η κατάσταση ροής είναι πολύ χαλαρή, αλλά υπάρχει πολύ χάος. Το βούρτσισμα και το τακτοποίησή του βοηθά στην κριτική σκέψη και την αμερόληπτη κρίση.

Όταν έχεις δει και καταλάβει τα λάθη σου, δεν θα τα κάνεις στο μέλλον. Είναι μια εμπειρία. Μαθαίνετε όμως πάντα να βάζετε το τελευταίο σημείο στο κείμενο και να λέτε: «Αυτό είναι, το άρθρο (ανάρτηση, βιβλίο) είναι έτοιμο. Φυσικά, μπορείτε να βελτιώσετε ατελείωτα, αλλά υπάρχει εξαιρετικός κίνδυνος να συγκεντρώσετε δεκάδες ημιτελή υλικά και να μην τα δημοσιεύσετε γιατί όλα θα φαίνονται ατελή.

# 4 Κάντε το κείμενό σας πιο λαμπρό

Σήμερα υπάρχουν πολλές λογοτεχνικές τεχνικές για να κάνετε το κείμενό σας πιο ελκυστικό. Ακόμα κι αν είστε άπειρος συγγραφέας, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δώσετε λίγη ψυχή στο γραπτό σας. Θυμηθείτε, όσο περισσότερο εξασκείτε αυτές τις λογοτεχνικές συσκευές, τόσο πιο εύκολη θα είναι αυτή η διαδικασία για εσάς αργότερα. Αλλά από πού να ξεκινήσετε; Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με μερικούς απλούς τρόπους:

✔️ Χρήση Μεταφορών. Για παράδειγμα, αν αποκαλέσετε έναν από τους χαρακτήρες τη ζωή του πάρτι στην ιστορία σας, ο αναγνώστης θα καταλάβει ότι το άτομο που περιγράφεται είναι ευχάριστο και εξωστρεφές. Έτσι, αυτό το σχήμα λόγου βοηθά στην καλύτερη εικονογράφηση του μηνύματός σας και κάνει το κείμενό σας πιο ελκυστικό. Επιπλέον, οι αναγνώστες θα κατανοήσουν αμέσως το μήνυμα μέσα από γνωστές μεταφορές και φράσεις. Ωστόσο, μην το παρακάνετε: μια σύντομη δημοσίευση με 20 μεταφορές μάλλον θα γίνει αντιληπτή αρνητικά από τους συνδρομητές σας.

✔️ Διήγηση μύθων. Ο καθένας μπορεί να πει μια υπέροχη ιστορία από προσωπική εμπειρία. Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιήσετε τη δύναμη των ιστοριών στο άρθρο σας; Σκεφτείτε ότι η συμπερίληψη μιας σχετικής ιστορίας μπορεί να πυροδοτήσει την περιέργεια και να προσελκύσει τους αναγνώστες σας.

✔️ Η Αντεστραμμένη Πυραμίδα. Η ανεστραμμένη πυραμίδα είναι ένα γνωστό δημοσιογραφικό στυλ ανάδειξης των βασικών στοιχείων ενός άρθρου από την αρχή. Επομένως, θα ήταν καλύτερο να δείξετε το κύριο μήνυμά σας ταυτόχρονα και στη συνέχεια να το χωρίσετε σε παραγράφους.

# 5 Μάθετε και εξασκηθείτε καθημερινά

Εάν διαβάζετε αυτήν την ανάρτηση, γνωρίζετε τη σημασία αυτής της σύστασης. Να θυμάστε ότι ποτέ δεν μπορείτε να έχετε πάρα πολλές γνώσεις, αλλά η έλλειψή της μπορεί να σας παραξενέψει την πιο ακατάλληλη στιγμή. Επομένως, μελετήστε πληροφορίες από διαφορετικούς τομείς, όχι μόνο υλικό περιορισμένης εστίασης.

Η διεύρυνση των οριζόντων σας είναι εξαιρετικά σημαντική για κάθε συγγραφέα, συμπεριλαμβανομένων των έμπειρων επαγγελματιών που μπορεί να συναντήσετε στο Trust My Paper υπηρεσία γραφής. Αλλά, επιπλέον, η πρακτική, ως ξηρή θεωρία από μόνη της, δεν θα παράγει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Μόνο αν γράφεις κάθε μέρα θα γίνει καλύτερη η γραφή σου. Ασκηθείτε λοιπόν συνεχώς και η ποσότητα μιας ημέρας θα μετατραπεί τελικά σε ποιότητα.

# 6 Αναζητήστε το όραμά σας και απολαύστε τη διαδικασία

Αν ακολουθήσετε μόνο το μονοπάτι της μίμησης, θα είναι δύσκολο να βρείτε τον τρόπο εξέλιξής σας. Έχετε νιώσει ποτέ ότι δεν πετύχατε κανένα αποτέλεσμα; Ή ίσως αρχίσατε να πιστεύετε ότι η δουλειά και η δημιουργικότητά σας είχαν πάψει να σας φέρνουν ικανοποίηση και χαρά. Αν λοιπόν σας έχει συμβεί αυτό, αναζητήστε τον εαυτό σας, το στυλ σας και την αυτοέκφρασή σας. Σκεφτείτε καλά: ποιος είστε; Τι είδους συγγραφέας είστε; Ποια είναι η προσωπικότητά σας; Θυμηθείτε ότι είναι απαραίτητο να απαντήσετε μόνοι σας σε αυτές τις ερωτήσεις.

Και μην φοβάστε να απολαύσετε τη διαδικασία. Το ότι παίρνετε στα σοβαρά τα γραπτά σας δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να γελάσετε καλά. Δοκιμάστε λοιπόν να πειραματιστείτε με το στυλ, να γράψετε ανοησίες και να επινοήσετε μια αστεία ιστορία ή μια παιδική ομοιοκαταληξία, μόνο για τη διασκέδαση της διαδικασίας. Για να κατανοήσετε αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να τη συγκρίνετε με το τζίντζερ για σούσι: το τρώτε για να καθαρίσετε τις γεύσεις του προηγούμενου πιάτου. Χάρη σε αυτή τη συμβουλή, θα διατηρήσετε μια νέα προοπτική για το γράψιμό σας.

Ανακεφαλαίωση

Δοκιμάστε λοιπόν να εφαρμόσετε αυτές τις απλές συμβουλές για να βελτιώσετε το στυλ γραφής σας στην καθημερινή πρακτική και θα δείτε ότι η σκληρή δουλειά πάντα αποδίδει. Είναι χαρά να νιώθεις ότι γίνεσαι καθημερινά πιο έμπειρος και ικανός συγγραφέας, συμφωνείς; Να θυμάστε λοιπόν ότι δεν υπάρχει καλύτερο κίνητρο από μια ειλικρινή αγάπη για αυτό που κάνετε.

– Διαφήμιση –

Schreibe einen Kommentar